17 °c

Gazzeli spiker, Dünya Kupası maçlarına talip

GAZZE (AA) - MUHAMMED MACİD - İlk spikerlik tecrübesini 11 yaşındayken yaşayan Gazzeli Hişam Muammer, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçlarında spikerlik yapmak istiyor.Spikerlik tutkusunu AA muhabirine anlatan Muammer, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası finallerini yerel bir radyodan Gazzeli futbolseverlere aktardığını, Katar'da yapılacak...

Güncel Haberi
Gazzeli spiker, Dünya Kupası maçlarına talip
Gazzeli spiker, Dünya Kupası maçlarına talip

GAZZE (AA) - MUHAMMED MACİD - İlk spikerlik tecrübesini 11 yaşındayken yaşayan Gazzeli Hişam Muammer, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası maçlarında spikerlik yapmak istiyor.

Spikerlik tutkusunu AA muhabirine anlatan Muammer, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası finallerini yerel bir radyodan Gazzeli futbolseverlere aktardığını, Katar'da yapılacak futbol müsabakalarında da spikerlik yapmak istediğini söyledi.

Muammer, azimle çalışarak spikerlik mesleğinde bir çok tecrübe ve beceri kazandığını dile getirdi.

"Bu bir hayal değil. 6 yıl sonra Katar'da olmak istiyorum." ifadeleriyle kendine güven ve hedefine ulaşma konusunda kararlı olduğunu belirten Muammer, Arap dünyasındaki en genç spikerlerden biri olduğunu ve halihazırda Filistin Futbol Federasyonu'nun düzenlediği resmi maçları sunduğunu anlattı.

Muammer, Filistinli ünlü şair Mahmud Derviş'in "Düşlerinin eşiğinde dur ve savaş" dizesini hatırlatarak, dünyada tanınmış maç spikerlerinden biri olmayı ve uluslararası platformlarda ülkesini temsil etmeyi istediğini dile getirdi.

Küçüklüğünden beri maç spikerlerini taklit ettiğini ve performansıyla herkesin büyük beğenisini topladığını söyleyen Muammer, şöyle devam etti:

"İlk kez 2010 yılında Fursan el-İrade radyosu, Güney Afrika'daki dünya kupası maçlarını sunma fırsatı verdi. Bu kendimi gösterebilmem için gerçek bir fırsattı. O zaman deneyimli değildim. Tecrübe sahibi olmaya ihtiyacım vardı. Ancak şimdi aradan geçen bunca yılın ardından, maç yorumlama konusunda ustalaşmaya başladığımı hissediyorum."

Halihazırda Gazze'nin ilk spor kanalı "Emvac er-Riyada" kanalında çalıştığını ve haftada 3 gün maç anlattığını kaydeden Muammer, bu işi profesyonel şekilde öğrenmek ve tüm spor terimlerine hakim olmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

- "Gazze'de maç sunumu konusunda ekipman sıkıntımız var"

İsrail ablukasının hayatın her alanını etkilediği Gazze'de yeterli imkanların olmayışı nedeniyle sunum sırasında da sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Muammer, "Sunum yapabileceğimiz özel bir oda yok. Bize yardımcı olan ekranlar da bulunmuyor. Ekipman konusunda sıkıntılarımız var." diye konuştu.

Öte yandan Filistinli yetkililer, İsrail'i Gazze'deki spor faaliyetlerini engellemekle suçluyor. İsrail'in 6 yıl içinde düzenlediği 3 saldırıda Gazze'nin 5 stadı büyük zarar görmüştü.

Katar'ın ev sahipliğinde yapılacak 2022 FIFA Dünya Kupası, Orta Doğu'da ilk kez düzenlenecek dünya kupası olma özelliği taşıyor.


Sıradaki Haber