17 °c

Geleceğin aşçıları mezun oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işsiz gençleri istihdam etmek amacıyla hayata geçirdiği "Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyoruz" Projesi, 6. dönem mezunlarını verdi. İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti...

Güncel Haberi
Geleceğin aşçıları mezun oldu
Geleceğin aşçıları mezun oldu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) işsiz gençleri istihdam etmek amacıyla hayata geçirdiği "Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyoruz" Projesi, 6. dönem mezunlarını verdi.

İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Baraçlı, "Bir öğretmen olarak siz öğrencilerin mezuniyetinde karşınızda olmak benim için büyük bir mutluluk. Başkanımız Kadir Topbaş'ın eğitime verdiği önemin bir yansıması bu." dedi.

Baraçlı, 6. dönemi biten kursun, 3 yıl içerisinde 311 öğrenciyi mezun ettiğini aktararak, Şubat 2017'de başlayacak yeni öğretim dönemiyle 185 öğrencinin daha eğitim almaya başlayacağını söyledi.

İBB Genel Sekreteri Baraçlı, şunları kaydetti:

"Sizler bizlere belki de yemek yemeyi öğreteceksiniz. Belki de bizler yemek yemeyi bilmiyoruz. Karnımızı doyurmak amacıyla değil, gözümüzü ve gönlümüzü doyurmak amacıyla yemek yememiz lazım. Bunu da bizlere öğretecek olan sizlersiniz. Siz değerli arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesi'nden aldığınız bu eğitimle hem İstanbul'da, hem Türkiye’de, hem de dünyada marka olma yolunda hareket edeceksiniz. Bizler de İBB olarak sizlere destek vereceğiz."

- "İSMEK dünyanın en büyük açık üniversitesi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1996 yılında başlattığı İSMEK'in, İBB Başkanı Kadir Topbaş ile daha da büyüdüğünü dile getiren Baraçlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İSMEK 20.yılını doldurdu. İSMEK sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi dünyanın en büyük açık üniversitesi. Yetiştirdiği öğrencileriyle İstanbul'a ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1996 yılında başlatmış olduğu bu eğitim felsefesi ve vizyonuyla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Başkanımızın verdiği yetkiyle de Yerel Yönetim Akademisi kuracağız. Bu akademiyle de çok farklı bir eğitim vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu da Avrupa'nın en büyük Yerel Yönetim Akademisi olacak. Bizler eğitime önem veriyoruz çünkü yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Yetişmiş iş gücü demek de bizleri geleceğe taşıyan insanlar demek."

Konuşmaların ardından İBB ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2 yıl boyunca süren eğitimi başarıyla tamamlayan 76 aşçı ve garsona mezuniyet sertifikaları dağıtıldı. Aşçılar sertifikalarını, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut'un elinden aldı.

Törenin ardından, İBB Florya Sosyal Tesisleri'nde mutfağa giren protokol dünya genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren aşçıların ödül aldıkları yemekleri nasıl yaptıklarını izledi. Sertifika törenine katılan katılımcılar daha sonra da birbirinden lezzetli yemekleri tatma fırsatı buldu.

- Yeni dönemde 185 çırak eğitim alacak

2017 yılının Şubat ayında başlayacak 7. dönemde, 185 İstanbullu genç eğitim programına dahil olacak. Yemek ve mutfak kültürüne yönelik teorik ve pratik 2 yıllık eğitimi kapsayan program yılda iki dönem açılıyor.
Programda İstanbullu gençler sanitasyon ve hijyen kuralları başta olmak üzere, bıçak kullanımı, doğrama teknikleri, mutfak düzeni, ara sıcak, çorba, zeytinyağlı, sıcak yemek, pasta yapımı, masa düzeni, servis, sunum ve süsleme gibi bir çok konuda eğitim alıyor.

- 3 yılda 311 kişi mezun oldu

Eğitim hayatı yarım kalan gençlere yönelik 3 yıldır devam eden eğitim programında yetişen aşçı ve garsonlar İstanbullulara hizmet veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan 106 aşçı ve garson İBB mutfaklarında ve İBB Sosyal Tesisleri'nde, 205 genç ise özel sektörde İstanbullulara lezzetlerini sunuyor.

Sıradaki Haber