17 °c

"Genç Çiftçi Projesi" ile hayaline kavuştu

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Güney köyünde yaşayan iki çocuk annesi genç kadın, "Genç Çiftçi Projesi" sayesinde hayalini kurduğu hayvancılığa başladı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanmak için, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuran Nursel Karaca (26), yapılan değerlendirmeler sonucunda ilçede...

Güncel Haberi
Genç Çiftçi Projesi ile hayaline kavuştu
"Genç Çiftçi Projesi" ile hayaline kavuştu

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Güney köyünde yaşayan iki çocuk annesi genç kadın, "Genç Çiftçi Projesi" sayesinde hayalini kurduğu hayvancılığa başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanmak için, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuran Nursel Karaca (26), yapılan değerlendirmeler sonucunda ilçede büyükbaş hayvan hibe desteğine uygun görülen 7 kişiden biri oldu.

Nursel Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle bugüne kadar büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmanın hayalini kurduklarını ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramadıklarını söyledi.

Devletin sunduğu "Genç Çiftçi Projesi"nin büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlamak için büyük bir fırsat olduğunu belirten Karaca, şöyle konuştu:

"Köyde geçim sıkıntısı çekiyorduk. Hayvancılık yapmak hayalimizdi. Ancak bu işi yapabilmemiz için yeterli paramız olmadığından dolayı bir türlü başlayamamıştık. Genç Çiftçi Projesi'nden bahsedildiğinde 'Bize çıkmaz' diyorduk. Hiç umudumuz olmamasına rağmen bu projeye son gün başvurduk. Yapılan değerlendirmeler sonucunda devletimiz hibe desteği verilmesini uygun gördü. Bu kapsamda bize 6 adet büyükbaş hayvan verildi. Eşim ve çocuklarımla verilen hayvanların bakımını yapıyoruz. Bu bizim ve çocuklarımızın geleceği için önemli bir başlangıç oldu. Devletimiz bize kendi işimizi kurmamız için büyük imkan ve fırsatı sağlamış oldu."

Karaca, evlerinin avlusundaki ahırda hayvanlarına gözü gibi baktığını dile getirerek, devletin kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmayacaklarını belirtti.

Öte yandan, 1 arıcılık, 2 tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 1 kapama ceviz bahçesi, 1 sera ve 7 büyükbaş hayvan olmak üzere 12 kişinin bakanlığın hibe desteğinden yararlandığı bildirildi.

Sıradaki Haber