17 °c

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz özgürlük için buradayız. Siz daha PKK'ya terör diyemiyorsunuz. Bazıları diyor ki, 'Hukuken gözaltına alamazsınız, tutuklayamazsınız, seçilmiş ancak seçimle gider.' Tabii ki seçilmiş seçimle gider ama kanun önünde hepimiz eşit değil miyiz? Kanunun dışına çıkıldığı zaman bu devlet, yargı hesap sormayacak mı?"...

Güncel Haberi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Diyarbakır'da
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Diyarbakır'da

DİYARBAKIR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz özgürlük için buradayız. Siz daha PKK'ya terör diyemiyorsunuz. Bazıları diyor ki, 'Hukuken gözaltına alamazsınız, tutuklayamazsınız, seçilmiş ancak seçimle gider.' Tabii ki seçilmiş seçimle gider ama kanun önünde hepimiz eşit değil miyiz? Kanunun dışına çıkıldığı zaman bu devlet, yargı hesap sormayacak mı?" dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kanun önünde herkesin eşit olduğunu vurguladı.

"Bütçe görüşmelerinde çıktı biri, 'Hakları gasp ediyorsunuz.' dedi. Biz özgürlük için buradayız. Siz daha PKK'ya terör diyemiyorsunuz. Bazıları diyor ki, 'Hukuken gözaltına alamazsınız, tutuklayamazsınız, seçilmiş ancak seçimle gider.' Tabii ki seçilmiş seçimle gider ama kanun önünde hepimiz eşit değil miyiz? Kanunun dışına çıkıldığı zaman bu devlet, yargı hesap sormayacak mı?" diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Yargı sana, 'Gel buraya ifade ver.' dedi. Gittin mi, gitmedin. Çıktın bir de, 'Tanımıyoruz.' dedin. Bir devletin bağımsız yargısını nasıl tanımıyorsun? Hak, hukuktan bahsediyorsun, 'Yargıyı tanımam.' diyorsun. Sizi destekleyen bazı ülkelere gidin de, 'Yargıyı tanımıyorum.' deyin, bakayım ne oluyor?"

Kılıç, yakın zamanda Avrupa'da bazı milletvekillerinin vekilliğinin kaldırıldığını ve tutuklandığını belirterek, nedeninin kanunlara karşı gelmeleri ve haklarında soruşturma açılması olduğunu aktardı.

"Söyledikleri sözleri de unutmuyoruz. 'İntikam alacağız', 'Silahla geleceğiz.' Bunu yapanlar, bunu söyleyenler yargı önünde hesap vermeyecekler mi?" ifadelerini kullanan Kılıç, yargıda bunun hesabının verileceğini, ceza neyse çekileceğini kaydetti.

Kılıç, HDP'li milletvekillerine seslenerek, "Biz sana Meclis kürsüsünde konuşamaz mısın, dedik? Yok. Konuşmadılar mı, konuştular. Ama mitingde, toplantıda söylediği sözün de karşılığını verme konusunda hazır olacaksın. Başka türlü düzen olmaz." dedi.

- "Hani yatırım yoktu?"

"Biz bu noktada AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümeti olarak Başbakanı ile seçilmiş Cumhurbaşkanı ile görev başındayız." diye konuşan Kılıç, önce huzuru tesis edeceklerini, eli silah tutanları ayıklayacaklarını belirtti.

Hala bazılarının çırpındığını ve bunun son çırpınışları olduğunu dile getiren Kılıç, Türkiye'nin neresinde olursa olsun şehit cenazelerinde yüreklerinin yandığını söyledi.

Kılıç, Türkiye sınırları içerisinde yaşayan, pasaportunu taşıyan herkesin kardeşleri olduğunu ifade ederek, "Bizim ayrımız gayrımız yok." şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak yaptıkları yatırımların büyük olduğunu ve bu yatırımlara devam edeceklerini bildiren Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir çalışma yaptıklarını, yeniden imar edilecek bölgelerle ilgili spor alanlarının ayrıldığına, spor alanlarının kendi sorumluluğunda olduğuna işaret etti.

"Hani yatırım yoktu?" ifadesini kullanan Kılıç, bazılarının hükümet yatırımlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yapıldığını, Başbakan Binali Yıldırım döneminde yapılan yatırımların AB'den gelen parayla yapıldığı yalanını söylediklerini anlattı.

- "3,5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz"

Kılıç, şunları dile getirdi:

"Ne alakası var kardeşim. Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hazinesinin, hükümetimizin yatırımlarıdır. Ne Avrupa'sı. Biz, Suriye ve Irak'tan gelen 3,5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz. Biz bakıyoruz onlara. Sizlerle beraber onlara sahip çıkıyoruz, o bir tane zalimin elinden kaçanların. Bunu Türkiye Cumhuriyeti yapıyor. Daha Avrupa'dan bir şey gelmedi, küçük yardımların dışında. Bunlar da bir şey tutmuyor. Bir de böyle yalanlar da konuşuyorlar ve bunu duyuyoruz. Ellerine, gözlerine, dizlerine dursun. Başbakanımızın çok güzel bir lafı var. Biz 'Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymaya geldik' bizim işimiz bu. Biz iş yaparız, onlar konuşadursunlar. Sadece Diyarbakır değil, ülkemizin dört bir yanına yapıyoruz. Bu bizim zaten görevimiz, isteğimiz. Diyarbakır'da çok büyük işler yaptık ama yetmez. Bu millete feda olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşların dövizlerini bozdurmasına değinen Kılıç, Cumhurbaşkanının bir sözü ile bu milletin döviz bürolarında, elinde, avucunda karınca kararınca ne varsa bozdurduğunu söyledi.

"Ne diyorlardı, 'Bu millete niye böyle söylüyorsunuz, yapmazlar, etmezler.' Aldınız mı cevabınızı? Niye bunu yapıyor çünkü Cumhurbaşkanına ve hükümetine güveniyor, samimi buluyor, sözüne güveniyor, kendilerine hizmetkar olan bir kadroyla çalıştıklarını biliyor. Öbürleri diyor ki 'yahu niye bizi dinlemiyorlar?' Samimiyetten uzaksınız da ondan." ifadelerini kullanan Kılıç, milletin samimi olanı da olmayanı da, hizmet edeni de etmeyeni de çok iyi bildiğini vurguladı.

Doğru olanının her zaman kazandığını ve kendilerinin de doğrudan yana olduklarını belirten Kılıç, her zaman iç içe kardeşçe yaşadıklarını anlattı.

- "Birliğimiz, beraberliğimiz daim olacak"

Kılıç, şöyle konuştu:

"Bizim aramızda ayrılık yok. Bu suni şeyi aramıza koyanlara prim vermeyin, müsaade etmeyin. Dolayısıyla birliğimiz, beraberliğimiz daim olacak. Allah'ın izniyle her şey yolunda giderse bir sandık gelecek. Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bir öneri vardı. Hükümetimiz bu öneriden yola devam ediyor. Meclise getirmek niyetindeyiz, biz de buna destek veriyoruz. İmzalar atıldı. Dolayısıyla inşallah en kısa süre içerisinde buna göre yol alacağız ama teşkilatlarımızın da hazır olması gerekiyor. Meclis kararıdır tabii ki, meclise gelecek, mecliste ne karar çıkarsa ona göre yol alacağız ama biz yapmamız gereken hazırlıkları teşkilat olarak her zaman yaparız."

Bakan Kılıç partide karşılaştığı bedensel engelli Şehmus Özbayhan ile görüştü.

Özbayhan'ın, Galatasaray- Fenerbahçe maçını stadyumda izlemek istediğini belirtmesi üzerine Bakan Kılıç, maça beraber gideceklerinin sözünü verdi.

Bakan Kılıç, Yenişehir Gençlik Merkezi Spor Salonda incelemelerde bulundu, çocuklarla sohbet ederek, basketbol maçı izledi.

Maç izledikleri sırada bir grup çocuk, "terörle değil, sporla anılmak istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Daha sonra Kılıç, Halil Bin Velid Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

(Bitti)




Sıradaki Haber