17 °c

Gönderilen hediyeleri Halepliler için açık artırma ile satacak

TOKAT (AA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, seçildiği günden bu yana gelen hediyeleri açık artırma usulü ile satarak, elde edilecek gelirle Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlara yardımda bulunacaklarını bildirdi.Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında seçilmesinin ardından çeşitli hediyeler geldiğini, bunları belediye binasındaki bir odada sakladığını...

Güncel Haberi
Gönderilen hediyeleri Halepliler için açık artırma ile satacak
Gönderilen hediyeleri Halepliler için açık artırma ile satacak

TOKAT (AA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, seçildiği günden bu yana gelen hediyeleri açık artırma usulü ile satarak, elde edilecek gelirle Suriye'nin Halep kentinde yaşayanlara yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında seçilmesinin ardından çeşitli hediyeler geldiğini, bunları belediye binasındaki bir odada sakladığını söyledi.

Bunların şahsına değil, makama geldiğine dikkati çeken Bekler, bundan dolayı hiçbirini kullanmadığını belirtti.

Önceleri bu hediyeleri, görevi devredeceği zaman gelen belediye başkanına veya kuruma bırakmayı düşündüğünü dile getiren Bekler, "Bugünlerde Halep'te yardım çığlıkları arşı alayı titretiyor. Bu çığlığa kayıtsız kalamazdık. Bundan dolayı hediyeleri açık artırma yolu ile satıp elde ettiğimiz gelirle Halep'e gıda yardımında bulunmayı düşündük." dedi.

Açık artırmanın 8 Aralık Perşembe günü saat 19.00'da Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapılacağını bildiren Bekler, "Hediyeler arasında panolar, kravatlar, gömlekler, çiniler, süs eşyası gibi 250 civarında eşya bulunuyor. Öğretmenlik kimliğimden dolayı gelen oldukça fazla kitap da var. Hediyelerin tamamını satışa çıkaracağız. Turhallı kardeşlerimi bu hediyelerin açık artırımına katılmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Bekler, daha önce gelen hediyeleri kullanmayıp bir sonraki başkana devredeni duyduğuna işaret ederek, "Yaptıkları çok büyük, onurlu davranış ancak yardım amaçlı satışa çıkarılmasının daha güzel olduğunu düşünüyorum. Böylece Halep'te yaşanan insanlık dramına karşı biz de bir şeyler yapmış olacağız." ifadesini kullandı.


Sıradaki Haber