17 °c

Gönül elçileri "Bereket Ormanı" oluşturdu

KIRKLARELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Kırklareli'nde "Bereket Ormanı" oluşturuldu. Babaeski ilçesinin Kumrular köyünde tahsis edilen alanında oluşturulacak orman için fidanların dikim törenine Vali...

Güncel Haberi
Gönül elçileri Bereket Ormanı oluşturdu
Gönül elçileri "Bereket Ormanı" oluşturdu

KIRKLARELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Kırklareli'nde "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Babaeski ilçesinin Kumrular köyünde tahsis edilen alanında oluşturulacak orman için fidanların dikim törenine Vali Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Çiğdem Cerit, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Civelek, yaptığı konuşmada, çocuk ve vatandaşlarda ağaç sevgisini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'ye yeni ormanlar kazandırmak için gayret gösterdiklerini aktaran Vali Civelek, "Ağaç sevgisi ve orman sevgisi değerli. Çünkü ormanlar doğal zenginliğimiz, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmak için yeni ormanlara ihtiyacımız var. Bugün dikimini yaptığımız her bir fidan yeni orman oluşumuna katkı sağlayacak, aynı zamanda çocuk ve gençlere de var olan ağaç sevgisini pekiştirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Civelek ve beraberindekiler ağaç dikti. Tören bir grup ilköğretim okulu öğrencisinin şiir ve türküler seslendirmesi ile sona erdi. 180 dönüm alana 52 bin fıstık çamı ve servi fidanı dikildi.

Sıradaki Haber