17 °c

Gürcistan ve ABD'den ortak askeri eğitim

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da, ABD ve Gürcistan silahlı kuvvetlerine bağlı Özel Operasyon Güçlerinin yürüttüğü ortak askeri eğitim programının sona erdiği bildirildi.Gürcistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gürcistan ve ABD'nin 2 ay önce başlattığı ortak askeri eğitim programı sona erdi.Program çerçevesinde, Amerikalı eğitmenlerin, Gürcü askerlere teorik ve...

Güncel Haberi
Gürcistan ve ABD'den ortak askeri eğitim
Gürcistan ve ABD'den ortak askeri eğitim

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da, ABD ve Gürcistan silahlı kuvvetlerine bağlı Özel Operasyon Güçlerinin yürüttüğü ortak askeri eğitim programının sona erdiği bildirildi.

Gürcistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gürcistan ve ABD'nin 2 ay önce başlattığı ortak askeri eğitim programı sona erdi.

Program çerçevesinde, Amerikalı eğitmenlerin, Gürcü askerlere teorik ve pratik eğitim verdiği belirtilen açıklamada, eğitimin bitişinin törenle kutlandığı ifade edildi.

Savunma Bakanı Levan İzoria'nun burada yaptığı konuşmada, Gürcistan'ın stratejik ortağı olan ABD ile yapılan askeri eğitimin başarılı şekilde tamamlandığını ve gelecekte de benzer programların düzenleneceğini söylediği kaydedildi.

ABD'nin Tiflis Büyükelçisi İan Kelly'nin, ortak eğitimlerle ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendiğini, aynı zamanda bölgenin istikrar ve güvenliğine katkı sağlandığını belirttiği aktarıldı.




Sıradaki Haber