17 °c

Halep'te halk güvenli semtlere göç ediyor

HALEP (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin saldırılarından kaçan binlerce Halepli, kentin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki semtlere göç ediyor. Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son 3 gündür 50 binden fazla sivil, muhaliflerin kontrolünde olan ve yoğun biçimde bombalanan Tarik el Bab, Şear...

Güncel Haberi
Halep'te halk güvenli semtlere göç ediyor
Halep'te halk güvenli semtlere göç ediyor

HALEP (AA) - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin saldırılarından kaçan binlerce Halepli, kentin güneyinde muhaliflerin kontrolündeki semtlere göç ediyor.

Halep'teki sivil savunma yetkilisi Babiris Meşal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Son 3 gündür 50 binden fazla sivil, muhaliflerin kontrolünde olan ve yoğun biçimde bombalanan Tarik el Bab, Şear, Cezmetli, Müyesser, Eski Halep, Bustan el Kasr, Seyf el Devle, Selahaddin ve Sükkeri semtlerine göç etti." dedi.

Göçün sürdüğünü kaydeden Meşal, sivillerin harabeye dönmüş sokaklardan yürüyerek, bisiklet, at arabası ve tekerlekli sandalye kullanarak göç ettiğini bildirdi.

- 98 gündür yardım ulaşmadı

4 Eylül'den beri Haleplilerin kuşatma altında yaşadığını belirten Meşal, "Halep 98 gündür yakacak ve temel gıda malzemesinden mahrum olarak yaşıyor. Geçen cumartesi itibariyle hizmet veren yalnızca 3 fırın vardı. Ancak o fırınlar 5 gündür, hava saldırıları ve un sıkıntısı nedeniyle çalışmıyor." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ekim ayında yaptığı açıklamada, 7 Temmuz'dan bu yana Halep'in doğusuna hiçbir BM konvoyunun giremediğini söylemişti.

Rejim, BM'nin abluka bölgelerine ulaştırmak istediği yardımları onaylarken, Halep'in doğusunu bunun dışında bırakıyor.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi (OCHA) Başkanı Stephen O'Brien, dün yaptığı açıklamada son birkaç günde Halep'in doğusunda artan saldırılar nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 25 bine ulaştığını belirtmiş, binlerce insanın daha yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etmişti.

Sıradaki Haber