17 °c

Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

SAMSUN (AA) - Samsun, Çankırı, Sinop ve Çorum'da, Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.Memur-Sen Samsun İl Temsilciliğince Site Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve Suriye bayrakları taşıyanlar, Halep'te yerleşim yerlerine saldırılar sonucu sivillerin yaşamını yitirmesini...

Güncel Haberi
Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı
Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

SAMSUN (AA) - Samsun, Çankırı, Sinop ve Çorum'da, Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen Samsun İl Temsilciliğince Site Camisi'nde cuma namazının ardından düzenlenen etkinlikte, Türkiye ve Suriye bayrakları taşıyanlar, Halep'te yerleşim yerlerine saldırılar sonucu sivillerin yaşamını yitirmesini protesto etti.

Saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınmasının ardından dua edildi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, burada yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'nın kaderini bugün Halep'in yaşadığını, yıllardır şiddetin ve katliamların devam ettiğini söyledi.

Halep'te insanlığın ve insani değerlerin yok edildiğine dikkati çeken Güneysu, "Halep, insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir. Kim, hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır." dedi.

İnsanlık dramının merkezinin Halep olduğunu vurgulayan Güneysu, şunları belirtti:

"Memur-Sen olarak Halep için ayağa kalktık. Biliyoruz ki can pazarının yaşandığı mahşer yerinde insanlık direniyor. Özellikle İslam dünyasında yıkım, bizzat emperyalist devletler tarafından desteklenmektedir. Enkazların altından onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Halep bugün Ümran bebek kadar yalnız, Ümran bebek kadar şaşkındır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Çankırı

Memur-Sen Çankırı İl Temsilciliği ile İHH öncülüğünde Ahmet Yesevi Camisi'nde cuma namazının ardından Halep'te saldırılar sonucu ölen siviller ile tüm şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından zulüm gören Müslümanlar için dua edildi.

- Sinop

Memur-Sen Sinop İl Temsilciliği öncülüğünde 9 sivil toplum örgütü üyelerince, Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için Alaaddin Camisi'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

Memur-Sen İl Başkanı Hasan Tüyüboz, burada yaptığı açıklamada, Memur-Sen olarak 81 ilde eş zamanlı olarak diğer sivil toplum örgütleriyle Halep'e yol açmak, oradaki insanlık dramını, vahşeti anlatabilmek için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade etti.

Halep'e yapılacak gıda yardımları konusunda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapacaklarını anlatan Tüyüboz, "Halep'teki utancı bitirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bunun ilk adımı olarak da 'Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar' temalı kampanyamızı başlattık." diye konuştu.

- Çorum

Çorum'da da Ulucami'de Memur-Sen ve İHH'nın öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum örgütlerinin üyeleri ile vatandaşlar, cuma namazının ardından Halep'te yaşanan katliamda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün de katıldığı namazın ardından hayatını kaybedenler için İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edildi.

Daha sonra ellerindeki döviz ve pankartlarla Hürriyet Meydanı'na yürüyen grup, Halep'te yerleşim yerlerine saldırılar sonucu sivillerin yaşamını yitirmesini protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık trajedisi yaşandığı belirtilerek, Halep halkının Esed rejiminin kuşatması altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Grup, saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından dağıldı.


Sıradaki Haber