17 °c

"Halep'te insanlar katlediliyor"

GAZİANTEP (AA) - İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, bir yandan PYD, bir yandan da Esed güçlerinin Halep'i kuşattığını belirterek, "Halep kentinde katliam oluyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Şu anda Halep ölüyor." dedi. Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki rejim güçlerinin ve PYD'nin Halep'in kuzeyinde...

Güncel Haberi
Halep'te insanlar katlediliyor
"Halep'te insanlar katlediliyor"

GAZİANTEP (AA) - İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Sait Gökdere, bir yandan PYD, bir yandan da Esed güçlerinin Halep'i kuşattığını belirterek, "Halep kentinde katliam oluyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Şu anda Halep ölüyor." dedi.

Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki rejim güçlerinin ve PYD'nin Halep'in kuzeyinde saldırılarını devam ettirdiğini söyledi.

Halep kentinin son durumunun çok kötü olduğunu ifade eden Gökdere, şunları kaydetti:

"Bir yandan PYD, bir yandan da Esed güçleri Halep kentini kuşatmış durumda. Halep kentinde katliam oluyor. Dünya buna sessiz kalıyor. Şu anda Halep ölüyor. Halep kentinin özellikle Türkmen mahalleleri kuşatıldı. Halep kenti zaten uzun zamandır abluka altındaydı."

Kentteki yardımların bittiğini aktaran Gökdere, 2 gündür Halep'te insanların aç olduğunu bildirdi.

Esed rejiminin son 2 günde saldırılarını artırdığını dile getiren Gökdere, "Türkmen bölgelerinden Höllük, Şeyh Hıdır, Şeyh Faris, Bostan Paşa kuşatıldı. Aldığımız duyumlara göre bu bölgelerde bulunan kadınlara tecavüz ediliyor. Zaten Halep kentine yardım gitmiyor. İnsanlar öldürülmeye devam ediyor. Bütün dünyaya sesleniyoruz, buradaki zulmün bitmesini istiyoruz. Artık, insanlar ölmesin. Vicdan sahiplerine söylüyoruz. Artık zulme katliama dur desinler." çağrısı yaptı.

Sıradaki Haber