17 °c

Halep'te sivillere yönelik saldırılar

ERZURUM (AA) - Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla "Halep Yürüyüşü" düzenledi.Yakutiye ilçesi Lala Paşa Camisi'nde öğle namazından sonra Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan grup, tekbir getirerek "Erzurum'dan Halep'e direnişe bin selam", "Suriye halkı yalnız değildir", "Katil Rusya Suriye'den...

Güncel Haberi
Halep'te sivillere yönelik saldırılar
Halep'te sivillere yönelik saldırılar

ERZURUM (AA) - Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla "Halep Yürüyüşü" düzenledi.

Yakutiye ilçesi Lala Paşa Camisi'nde öğle namazından sonra Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan grup, tekbir getirerek "Erzurum'dan Halep'e direnişe bin selam", "Suriye halkı yalnız değildir", "Katil Rusya Suriye'den defol", "Suriye cihadı onurumuzdur" sloganları eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Halep'te yaşanan acıyı tüm dünyaya haykırmaya çalıştıklarını söyledi.

Suriye ve Halep'in yalnız olmadığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Suriye'nin yanında Türkiye Cumhuriyeti var. Suriyelinin yanında Türkler var. Bir takım ülkeler kendilerine yeni zulüm coğrafyaları yaratabilme adına güç değiştirmeye çalıştılar. Bir takım ülkeler, ürettikleri sanayiye yeni pazarlar bulabilme adına yeni zulüm coğrafyaları inşa eder oldular. Esed ile savaşmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Özgür Suriye Ordusu'na her daim yardım etmeye de gayret edeceğiz." dedi.

ESTP Başkanı Mustafa Güvenli de burada yaptığı açıklamada, yaşanan zulüm ve şiddetli kışın Halep'teki hayatı daha da zorlaştırdığına dikkati çekerek, yardım kampanyası başlattıklarını dile getirdi.

Programda, 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okumaya başlayan Suriyeli Rağad Ala ise Türkiye'nin Suriyelileri hiç yalnız bırakmadığını dile getirdi.

Türk kardeşlerine teşekkür eden Ala, "Erzurum'da Suriyeli bir öğrenciyim. İyi ki Türkiye'ye geldim. İlk geldiğimde 'farklı bir dil, farklı bir halk' diye düşündüm. Aslında tek farkımız dildi. Din kardeşliği ve kültür yetiyor. Allah sizden razı olsun." diye konuştu.

Ala, herkesi duygulandığı şiiri okumasının ardından Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük de Halep halkı için dua ettirdi.


Sıradaki Haber