17 °c

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis'teki camilerde, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılarda yaşamını yitiren siviller için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.Gaziantep'te Hacı Nazire Eruslu Camisi'nde cuma namazı sonrası, gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, Halepliler için de dua etti.Memur-Sen ve...

Güncel Haberi
Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki
Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis'teki camilerde, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılarda yaşamını yitiren siviller için cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gaziantep'te Hacı Nazire Eruslu Camisi'nde cuma namazı sonrası, gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, Halepliler için de dua etti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, 98 yıl önce Antep'i işgal eden zihniyetin bugün de Halep'i kuşattığını söyledi.

O günkü emperyalist haçlı zihniyetinin günümüzde taşeron örgütlerle Halep'e geldiğini ifade eden Gök, "Halep ve Antep ikiz kardeştir. Antep neyse Halep de odur. Emperyalist zihniyet dün Srebrenitsa'da yaşattıkları zulüm ve katliamı bugün de Halep'te yaşatıyor. Halep'te insanlık ölüyor. Ve medeni Batı yine üç maymunu oynuyor." dedi.

- Kahramanmaraş

Memur-Sen İl Temsilciliğinin organizesiyle, cuma namazının ardından Ulu Cami önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Halep'teki katliamlarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra Türkiye'de terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçleri ile Suriye'de ve İslam dünyasında akan gözyaşlarının dinmesi için dua edildi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Abdulaziz Hayırlı, yaptığı açıklamada, Srebrenitsa'nın kaderini Halep'in yaşadığını, kentte insanlığın öldüğünü, Batı'nın yine üç maymunu oynadığını söyledi.

Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep'te can pazarının yaşandığına dikkati çeken Hayırlı, "Trump'un attığı twitt, basında Halep'te her gün katledilen insanlardan daha fazla yer alıyorsa bu düzeni başka nasıl açıklayabiliriz ki?" diye konuştu.

Açıklamanın ardından vatandaşlar, ellerindeki dövizler ve sloganlarla Halep'e yapılan saldırıları kınadı.

- Kilis

Kilis'te, Hacı Cümbüş Camisi'nde toplanan 30 sivil toplum örgütü üyesi, cuma namazının ardından Halep'teki saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Memur-Sen İl Başkanı Bekir Şen, yaptığı konuşmada, Halep'te insanlığın katledildiğini ancak insanların bunu kanıksadığını söyledi.

Şen, her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediğini, dünyanın düzeninin bozulduğunu ve mazlum halkın sığınacak yerinin kalmadığını dile getirdi.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da da Memur-Sen İl Temsilciliğinin çağrısı üzerine cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde toplanan vatandaşlar, Halep'teki saldırıları protesto etti.

Cami avlusunda gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, daha sonra tekbir getirip sloganlar eşliğinde Halep'te yaşananları kınadı.

Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Halep'te insanlığın öldüğünü ifade etti.

-Adıyaman

Adıyaman'da ise Memur-Ben Temsilciliğinin çağrısı üzerine cuma namazı sonra Yenipınar Camisi önünde toplanan vatandaşlar, Halep'teki saldırılara tepki gösterdi.

Cami önünde gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, daha sonra tekbir getirip sloganlar eşliğinde Halep'te yaşananları kınadı.

Gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, Halep kentinin insanlığın topyekün öldüğü bir yer olduğunu söyledi.

Deniz, "Memur Sen olarak Rusya, İran ve Suriye rejiminin ortaklaşa gerçekleştirdikleri katliama karşı da uluslararası düzeyde 'insanlık diplomasisi' başlattığımızı buradan deklare ediyoruz. Çünkü, dünyanın her yerinde vicdanlı insanlar olduğunu biliyoruz. Biz vicdanlara seslenerek, insanlığı harekete geçirebileceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.



















Sıradaki Haber