17 °c

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

ORDU (AA) - Ordu, Giresun, Trabzon ve Bayburt'ta, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda sivillerin yaşamını yitirmesi protesto edildi.Ordu'nun Altınordu ilçesi Aziziye Camisi'nde, cuma namazı sonrası, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.Memur-Sen Ordu İl Temsilciği tarafından da cami önünde basın...

Güncel Haberi
Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki
Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepki

ORDU (AA) - Ordu, Giresun, Trabzon ve Bayburt'ta, Suriye'nin Halep kentindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarda sivillerin yaşamını yitirmesi protesto edildi.

Ordu'nun Altınordu ilçesi Aziziye Camisi'nde, cuma namazı sonrası, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi.

Memur-Sen Ordu İl Temsilciği tarafından da cami önünde basın açıklaması yapıldı. Burada sendika üyeleri, yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla çok sayıda resimli döviz taşıdı.

Sendika adına açıklama yapan Turgay Türkmen, Halep'in, bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri olduğunu söyledi.

Terörün, özellikle İslam dünyasında yıkımın yaşanması için bazı devletler tarafından desteklendiğini ifade eden Türkmen, "Sözün kar etmediği bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü düzen öyle kurulmuş. Maalesef, düzen güçlünün diline göre hükmünü icra ediyor. Biz yine de düzenin bu yalanını yüzlerine çarpıyoruz. 'Terörü üretenle terörü temizleyeceğim diyen aynı ağız' diye haykırarak, Halep için ayağa kalktık. Biz biliyoruz ki orada, o can pazarının yaşandığı mahşer yerinde insanlık direniyor." dedi.

- Giresun

Gi̇resun Si̇vi̇l İrade Platformu (GİSİP) üyeleri de Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, çeşitli dövizler açarak, slogan attı.

GİSİP adına basın açıklamasını okuyan İHH Giresun İl Temsilcisi Yusuf Tarık Yılmaz, Halep için hep birlikte ayağa kalktıklarını belirtti.

Halep'in, büyük bir hapishaneye, bir açlık ve işkence kampına dönüştüğünü dile getiren Yılmaz, "Halep insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir. Kim, hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin, hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız." diye konuştu.

- Trabzon

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve İHH Trabzon şubesi üyeleri, Trabzon İskenderpaşa Camisi önünde bir araya geldi.

AGD Üniversiteler Komisyonu adına konuşan Furtan Kocagöz, 2011 yılında başlayan Suriye savaşının altıncı yılını doldurduğunu aktardı.

Milyonlarca insanın yerini, yurdunu terk etmek zorunda kaldığını anlatan Kocagöz, "Suriye Savaşı sebebiyle son bir haftadır Halep yeniden vurulmuştur. Halep'te çatışmaların yaşandığı her bölgede olduğu gibi yine mağdur olan sivillerdir, çocuklardır." dedi.

İHH gönüllüsü Züftü Kalmaz ise Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini ve dünya kamuoyunun buna sessiz kaldığını söyledi.

Halep'teki insani krize dikkati çekmek amacıyla kara konvoyu hazırladıklarını belirten Kalmaz, 14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'ndan saat 11.00'de yapılacak basın açıklamasının ardından gerçekleşecek konvoya, Türkiye'nin 81 ilinden destek verileceğini kaydetti.

Basın açıklamasının ardından grup, Halep'te hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namaza, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Bayburt

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Özbey, sendika binasında düzenlenen basın açıklamasında, Halep'te insanlığın öldüğünü, Batı'nın ise yine üç maymunu oynadığını ifade etti.

Özbey, dünyanın birçok yerinde yaşayan insanların, Halep'te yaşananları kendi surları arkasından bir film seyrediyormuş gibi izlediğini söyledi.

Sıradaki Haber