17 °c

Hatay ve Osmaniye'deki FETÖ/PDY operasyonu

HATAY (AA) - Hatay ve Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve gözaltına alınan 29 polisten 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta, KHK ile ihraç edilen ve Hatay...

Güncel Haberi
Hatay ve Osmaniye'deki FETÖ/PDY operasyonu
Hatay ve Osmaniye'deki FETÖ/PDY operasyonu

HATAY (AA) - Hatay ve Osmaniye'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve gözaltına alınan 29 polisten 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta, KHK ile ihraç edilen ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1'i Osmaniye'de 28'i ise Hatay'da gözaltına alınan toplam 29 polis, emniyetteki işlemlerinin ardında adliyeye sevk edildi.

FETÖ'nün haberleşme ağı "ByLock" programını da kullandıkları tespit edilen 29 polisten 26'sı tutuklandı.

- Emniyet ifadesinde Gülen'in rüyası

Bu arada edinilen bilgiye göre, örgütün imamı olduğu belirlenen rütbeli bir polisin emniyetteki ifadesinde 17-25 Aralık sürecinden sonra "ByLock" programı üzerinden Fetullah Gülen'in gördüğü iddia edilen bir rüya ve yorumunu paylaştığını da itiraf etti.

"ByLock" kullanan polislere iletilen gönderide, "Fethullah Gülen'in rüyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kolunun kesildiğini, daha sonra kesilen kolun Peygamber Efendimiz tarafından tükürüğüyle yeniden yerine yapıştırıldığını gördüğü" yer aldı.

Ayrıca bu rüyanın yorumunda da 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün her şeye rağmen daha çok güçleneceği belirtildiği tespit edildi.

Örgütün imamlarından ve polis olan kişinin bu rüya ve yorumunu "ByLock" programı üzerinden örgütün haberleşme programını kullanan diğer polislere gönderdiği belirlendi.

Sıradaki Haber