17 °c

"Hayalimdeki Çin" resim yarışması

ANKARA (AA) - Lise öğrencilerini resim çizmeye teşvik etmek ve hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla ikincisi organize edilen "Hayalimdeki Çin" resim yarışmasının açılış resepsiyonu, Ankara'daki Milli Kütüphane'de düzenlendi.Programa, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Uluslararası Bilimsel ve...

Güncel Haberi
Hayalimdeki Çin resim yarışması
"Hayalimdeki Çin" resim yarışması

ANKARA (AA) - Lise öğrencilerini resim çizmeye teşvik etmek ve hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla ikincisi organize edilen "Hayalimdeki Çin" resim yarışmasının açılış resepsiyonu, Ankara'daki Milli Kütüphane'de düzenlendi.

Programa, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Doç Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) Kurucu Başkanı Prof. Bülent Okay'ın yanı sıra resim öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Müsteşar Yardımcısı Çolakoğlu, resepsiyon çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerine değinerek, "Türkiye-Çin ilişkileri sadece güzel sanatlar alanında kalmayacaktır, eğitim alanının tüm unsurlarına yansıyacaktır." dedi.

Büyükelçi Yu Hongyang da UBİKAV'ın katkılarından bahsederek, "UBİKAV'ın Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde düzenlediği yarışmadan son derece mutluyuz, öğrencilerin başarıları ve usta fırçalar bu yarışmanın başarısını ortaya koyacaktır." ifadesini kullandı.

UBİKAV Başkanı Okay ise şunları kaydetti:

"Bundan sonra iş resim öğretmenlerimizin terlemesine kaldı, çok güzel resimler gönderdiler, bu başarı hem resim öğretmenlerinin hem de becerikli çocuklarındır, ilk sekize giren öğrencileri Çin'e gezmeye götüreceğiz. Öğrenciler ileride Türkiye-Çin arasındaki dostluk köprüsünü kuracaktır, Çin'in Ankara Büyükelçiliğine ve uçak biletlerimizi karşılayan Türk Hava Yollarına teşekkür ediyoruz."

Okay, geçen yıl dereceye giren öğrencileri Çin'e götürdüklerini anımsatarak, öğrencilerin "Meğer Çin ne kadar büyükmüş, biz küçük hayal etmiştik." dediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, yarışmanın serüveninin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı ve geçen yıl dereceye giren eserlerin sergisine geçildi.

Sıradaki Haber