17 °c

Haydar Aliyev'in vefatının 13. yılı

ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla başkent Ankara'da anma töreni düzenlendi.Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Yenimahalle'deki Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen tören, Aliyev'in heykeline çelenk bırakılması, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıya başladı.Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ahmet...

Güncel Haberi
Haydar Aliyev'in vefatının 13. yılı
Haydar Aliyev'in vefatının 13. yılı

ANKARA (AA) - Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in vefatının 13. yıl dönümü dolayısıyla başkent Ankara'da anma töreni düzenlendi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Yenimahalle'deki Haydar Aliyev Parkı'nda düzenlenen tören, Aliyev'in heykeline çelenk bırakılması, saygı duruşu ve iki ülke milli marşlarının okunmasıya başladı.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Ahmet Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Aliyev'i hep "bir millet iki devlet" sözüyle hatırladığını belirti.

Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kazanmasının üzerinden çeyrek asır geçtiğini anımsatan Yıldız, Azerbaycan'ın da Türkiye gibi topraklarıyla sınırlı bir yer olmadığını, topraklarının ötesinde yansımalarının bulunduğunu kaydetti.

Yıldız, Türkiye'nin, Azerbaycan ile dayanışmasının her zaman tam olduğunu söyleyerek, "Maalesef, bugüne kadar Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması mümkün olmadı. Bu konudaki diplomatik çabalar, zaman zaman görüşmeler ve restleşmelerle sürüyor. Karşı taraf bilmelidir ki bu iş bir şekilde ya diplomasiyle eninde sonunda veya askeri yolla, silah yoluyla Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde çözülecektir." dedi.

Yıldız, Türkiye ve Bakanlığı adına Aliyev'i rahmetle andığını söyledi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov da bu yıl Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Aliyev'in, halkın beklediği misyonu başarıyla yürüttüğünü, ülkeyi parçalanma tehlikesinden kurtararak, ardında tam bağımsız bir cumhuriyet bıraktığını dile getiren Bağırov, Aliyev'in, ülkesinin uluslararası sistemle bütünleşmesi, bölgesel güvenliğinin sağlanması, sosyo-ekonomik, kültürel ve bilimsel alanlarda ilerlemesi noktasında dost ve kardeş ülke Türkiye ile çok yönlü işbirliğinin geliştirilmesine önem verdiğini ifade etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Aliyev'in sadece Azerbaycan değil tüm Türk dünyası için önemli bir lider olduğunu belirterek, Azerbaycan'ın Türk dünyasında önemli bir yere sahip olmasında Aliyev'in çok büyük katkılarının bulunduğunu kaydetti.

Törene, TBMM Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu üyesi ve AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras'ın yanı sıra Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlılar da katıldı.


Sıradaki Haber