17 °c

Hükümlüler şehitler için 50 bin fidan dikecek

KONYA (AA) - Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, "Başsavcılığımızın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezası verilen hükümlüler, 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatmak ve gelecek nesillere duyurmak amacıyla Karatay ilçesinde 50 bin fidan dikecek." dedi. Konya Adliyesi'nde düzenlenen törende...

Güncel Haberi
Hükümlüler şehitler için 50 bin fidan dikecek
Hükümlüler şehitler için 50 bin fidan dikecek

KONYA (AA) - Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, "Başsavcılığımızın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezası verilen hükümlüler, 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatmak ve gelecek nesillere duyurmak amacıyla Karatay ilçesinde 50 bin fidan dikecek." dedi.

Konya Adliyesi'nde düzenlenen törende, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz şehitlerinin hatırasının yaşatılması, hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılması ve orman alanlarının arttırılması amacıyla, "15 Temmuz Şehitler Ormanı" oluşturulması için protokol imzalandı.

Tezcan burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin yüce hatırasını ve adını yaşatmayı, Türkiye için yaptıklarını gelecek nesillere duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu kapsamda protokol imzaladıklarını belirten Tezcan, şunları kaydetti:

"Başsavcılığımızın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde, haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma cezası verilen hükümlüler, 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşatmak ve gelecek nesillere duyurmak amacıyla Karatay ilçesinde 50 bin fidan dikecek. Fidanlar, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü sahasındaki yaklaşık bin hektarlık alanda toprakla buluşacak. Enstitü ve Orman Bölge Müdürlüğü '15 Temmuz Şehitler Ormanı'nın kuruluşuna çok ciddi katkılar verdi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü de sabahtan öğlene kadar 40, öğleden sonra da 40 yükümlü çalıştırmak üzere 50 bin ağacın dikimini gerçekleştirecek. Bizler açısından mutluluk verici bir olay. Ülkemizin ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarına katkı sağlayacak bu proje ile hükümlü ve yükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlayarak, hükümlülerin yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek ve sosyalleşmelerini teşvik etmek istiyoruz."

- "Rüzgar erozyonu için uygun türler dikilecek"

Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey de proje kapsamında rüzgar erozyonu için uygun türler olan karaçam, mavi servi, iğde, yalancı akasya, badem, dişbudak, sofora, kızılçam, zerdali türlerinin dikileceğini ifade etti.

Karacabey, bu çalışma ile hem orman varlıklarını koruyup artırmayı hem de hükümlülere orman ve çevre sevgisini aşılamayı amaçladıklarını vurguladı.

Törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tuncer Çetin, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürü Fatih Özdemir, Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Arlı ve Konya Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Öztaylan da katıldı.

Sıradaki Haber