17 °c

İçişleri Bakanı Soylu Edirne'de: (1)

EDİRNE (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''FETÖ'yü de üzerimize salsalar, PKK ve DAEŞ'i de üzerimize salsalar 780 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızı dalga dalga dalgalandıracağız'' dedi.Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileterek başlayan...

Güncel Haberi
İçişleri Bakanı Soylu Edirne'de: (1)
İçişleri Bakanı Soylu Edirne'de: (1)

EDİRNE (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''FETÖ'yü de üzerimize salsalar, PKK ve DAEŞ'i de üzerimize salsalar 780 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızı dalga dalga dalgalandıracağız'' dedi.

Soylu, AK Parti Edirne İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileterek başlayan Soylu, Türkiyeyi daha güzel yerlere hep birlikte taşıyacaklarını vurguladı.

15 Temmuz tarihinin Türkiye için bir milat ve başlangıç olduğunu ifade eden Soylu, Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini engellemek isteyenlerin Türk milletinin gücünü ve kararlılığını gördüğünü anlattı.

''Vatandaş olarak bizim topumuz tüfeğimiz yok, ama bir şeyimiz var; kararlılığımız, inancımız ve hiç bir şeye değişmeyeceğimiz oyumuz var'' diyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

''Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz, 6-7 Ekim olayları... Neredeyse ülkemin her bir tarafında bariyer oluşturup, Türkiye'yi yarınlara, huzurla, refahla ve büyük bir anlayışla getirmek istemiyorlar. Allah'a şükürler olsun ki milletimizin kararlı duruşu ve inancıyla, ortaya konulan engeller teker teker aşılıyor. Kolay değil, bir taraftan Suriye ve Irak'ta etrafımızı ateş çemberi içerisine alacaklar. Diğer taraftan her sıçramaya kalktığımızda, Türkiyeyi büyütmeye kalktığımızda önümüze çeşitli engeller koymaya çalışacaklar. 14 yıl bu ülkede her seçimi alacaksın, sen F16'lar, tanklar, silahlar ile bu ülkeyi, bu ülkenin reyini, bu ülkenin 780 bin kilometrekaresini bir başkasına peşkeş çekmek için işgal etme girişimine sahip çıkacaksın. Bu millet öyle bir tokat atar ki memleketine de sahip çıkar, liderine de sahip çıkar, oyuna da, demokrasisine de. Bir daha böyle kalkışmaya çalışanlara karşı daha ağırını yapacağımızı herkes bilsin. Anadolu'nun güzel bir sözü var, 'El yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş'. Biz gösterdik onlara balyozun ne olduğunu. Birilerinin uşaklığını yapacaksınız, bu milletin milliyetçiliğini, dini duygularını istismar edeceksiniz, milletimizin yarınlarını bir başkalarına peşkeş çekeceksiniz. Buna milletimiz asla izin vermez.''

- AP'nin Türkiye kararı

Bakan Soylu 15 Temmuz darbe girişimi ile Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesi arasında bir bağlantı olduğunu bilmek için alim olmaya gerek olmadığını vurguladı.

Bugün Avrupa'da bir İslam düşmanlığı olduğunu Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istemediklerini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

''Nedir biliyor musunuz? '15 Temmuz'da beceremedik, şimdi Türkiyeyi saf dışı bırakalım' diye bir birliktelik içerisindeler. Nereden anlıyoruz bunu, 15 Temmuz'da bunların sesi çıktı mı hiç? Beş gün geçti, kısık sesle 'Geçmiş olsun, demokrasi konusundaki ortaya koyduğunuz sahiplenmeyi iyi görüyoruz' dediler. Demokrasiye sahip çıkan bu aziz milletin ortaya koyduğu mücadeleyi bir şekilde bütün dünyaya örnek göstermekten aciz bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onlar kendilerine yalakalık eden bir anlayışı istiyorlar. Sürekli taviz veren bir anlayış istiyorlar. Oysa cumhuriyetimiz 2 temel üzerine kurulmuştur; birisi tam bağımsızlık, diğeri ise 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Hepinizin huzurunda şunu ifade etmek isterim. FETÖ'yü de üzerimize salsalar, PKK ve DEAŞ'ı da üzerimize salsalar 780 bin kilometrekarede ay yıldızlı bayrağımızı dalga dalga dalgalandıracağız."

AP'nin dün aldığı kararın "çok ideolojik, sığ ve zavallı bir karar" olduğunu aktaran Soylu, yapmak istediklerinin çok açık ve net olduğunu belirtti.

Soylu, AP'nin, terör örgütü PKK'ya yol vermek istediğini ifade ederek, ''Diyorlar ki 'Siz eğer Türkiye'de yasalarınızı değiştirirken terörizmle ilgili yasalarınızı da bizim isteğimiz gibi yaparsanız biz size evet deriz'. Esas ne demek istiyorlar biliyor musunuz, 'PKK'ya yol verin' diyorlar. Önümüze böyle bir ayrım sakın koymayın. PKK ile Avrupa Birliği arasında bir ayrım koyarsanız bu milletin yüzde 90'ından fazlası kalkar Avrupa Birliğini bir tarafa iter bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, bu ülkenin birliği ve bu ülkenin ay yıldızlı bayrağı etrafında toplanır, 15 Temmuz'da ortaya koymuş iradeyi yarına aynı şekilde devam ettirir. Siz, ne bu milleti tanıyorsunuz ne de bu coğrafyayı tanıyorsunuz.'' değerlendirmesini yaptı. Süleyman Soylu, 15 Temmuz'da Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkarak bunu tüm dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin dünyanın en önemli enerji koridorlarından birisi olduğuna işaret eden Soylu, ''Adana-Mersin hattı 21. yüzyılın en önemli şehirlerinden biri haline gelecek. Çünkü orası dünyanın en önemli enerji koridorlarından biri. O bölgeyi istikrarsızlaştırmaya çalışacaklar. Allah aşkına bu kadar silah Türkiye'ye nasıl giriyor? Dünyanın efendileri neredeler? O efendiler bugün PKK terörü ile ilgili 2010 ile 2016 yılları arası yaklaşık 3 bin 5 tane çocuğu annelerinin koynundan alarak dağa çıkartıp, hepsini terörist ve silah makinesi haline getirmeye çalışanlara karşı Batı'nın ve Avrupa'nın tek bir sözünü duydunuz mu? Ama en ufak bir şeyde Türkiyeyi karalamak için her şeyi gerçekleştirmeye çalışıyorlar'' şeklinde konuştu.

(Sürecek)




Sıradaki Haber