17 °c

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de:

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesinde büyük bir operasyon yapmaktadır. Bu operasyonların en önemli sebeplerinden bir tanesi, sınırlarımızın dışından sınırlarımızın içerisine tecavüz etmeye çalışanlara karşı bu milletin sözünü ifade etmektir. "dedi. Soylu, terörle mücadelede kararalı olduklarını, terörle mücadele...

Güncel Haberi
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de:
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de:

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesinde büyük bir operasyon yapmaktadır. Bu operasyonların en önemli sebeplerinden bir tanesi, sınırlarımızın dışından sınırlarımızın içerisine tecavüz etmeye çalışanlara karşı bu milletin sözünü ifade etmektir. "dedi.

Soylu, terörle mücadelede kararalı olduklarını, terörle mücadele noktasında ortaya koydukları kararlılığı aynı şekilde bölgenin ekonomik kalkınmasında ve zenginleşmesinde de ortaya koyacaklarını söyledi.

Bölgede yaşayanların bu konuda şüpheye düşmemesini isteyen Soylu, "Bizim işimiz güvenliktir ama aynı zamanda bölgelerimizin, illerimizin, ilçe ve kasabalarımızın ekonomik canlılıkla bir araya gelebilmesini temin edebilmektir." dedi.

Umut içerisinde yarınlara baktıklarını ve bakmaya devam edeceklerinin vurgulayan Soylu, şöyle dedi:

"Terör örgütüne gelince o bizim işimizdir. Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesinde büyük bir operasyon yapmaktadır. Bu operasyonların en önemli sebeplerinden bir tanesi, sınırlarımızın dışından sınırlarımızın içerisine tecavüz etmeye çalışanlara karşı bu milletin sözünü ifade etmektir. İkincisi ise sınırlarımız ve sınırlarımızın içerisinde bu anlayışı bütün gücümüz ve kuvvetimizle ifade edebilmek ve oraya koyabilmektir. "

Soylu, mart ayından sonrada aynı programlama içerisinde ekonomik ve sosyal politikalarla hangi adımların atılacağını net bir şekilde ortaya koyacaklarını söyledi.

- Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit edilmesi

Allah'ın cennetle şereflendirdiğine inandıkları Muhammet Fatih Safitürk'ün görev yaptığı Derik ilçesine gideceklerini aktaran Soylu, "Onun kalbimizde olduğunu herkesin bilmesini istiyorum. Milletine, memleketine hizmet eden yiğit ve güzel bir insandır. Bir baba, eş ve anasının hayır duasını almış bir evlattı. Bizim medeniyetimiz ve aile kültür kodlarımız için en önemli ölçeklerden birisidir. Allah şefaatiyle inşallah eşini çocuklarını ailesini buluşturur." ifadelerini kullandı.

- KHK kapsamında görevlendirme yapılan belediyeler

Soylu, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan belediyelerde, kaynağın halkın hizmetinde kullanılacağını söyledi.

Mardin halkına, yapılan görevlendirmelere ilişkin gösterdiği sağduyu için minnettar olduklarını aktaran Soylu, şöyle dedi:

"Mardin halkına bir şükran borcumuz var. Mardin'de terörle bir araya gelmiş yerel yönetimlerde, hukukun ortaya koymuş olduğu bir irade ile bir değişiklik söz konusu oldu. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'Burayı görevlendirdiğimiz kişi idare edecek' dedi. Mardin halkına bu karara gösterdiği sağduyu dolayısıyla minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Kendilerini mahcup etmeyeceğiz ve bu emanet çok iyi bir şekilde yönetilecek. Mardin Büyükşehir Belediyesine gelen kaynak ve imkan, Mardin'de yaşayan vatandaşlar için seferber edilecek. Bu kaynaklarla Mardin çok daha iyi yerlere gelecek."

(Bitti)


Sıradaki Haber