17 °c

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu terörün, dağlardaki aslanlarımızla yani asker, jandarma ve polislerimizle bilinmelidir ki hem fiili ayağını kurutacağız hem de onu besleyen uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi finans ayaklarını kurutacağız, bu bölgeye verdikleri zararları ve yıkımları telafi edeceğiz." dedi.Derik ilçesindeki temaslarının ardından beraberinde...

Güncel Haberi
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de
İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu terörün, dağlardaki aslanlarımızla yani asker, jandarma ve polislerimizle bilinmelidir ki hem fiili ayağını kurutacağız hem de onu besleyen uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi finans ayaklarını kurutacağız, bu bölgeye verdikleri zararları ve yıkımları telafi edeceğiz." dedi.

Derik ilçesindeki temaslarının ardından beraberinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile Mardin'e gelen Bakan Soylu, İl Müftülüğündeki toplantı salonunda düzenlenen, "Siyaset Akademisi Büyük Güç Türkiye Eğitim Programı"na katıldı.

Burada konuşan Soylu, bölgenin kadim bir medeniyete ve kültür birikimine sahip olduğunu söyledi.

"Farklı din ve dillerin iç içe yaşadığı bu medeniyet, birkaç kökü dışarıda şeytan örgütünün ismine sığdırılamaz." diyen Soylu, buna müsade etmeyeceklerini belirtti.

Soylu, ülkeyi ve bu coğrafyayı kurda kuşa yem etmeyeceklerine işaret ederek, bu medeniyetlerin bu karabasandan kurtulması gerektiğini aktardı.

- "Zararları ve yıkımları telafi edeceğiz"

Devletin bu konuda kararlı olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu terörün, dağlardaki aslanlarımızla yani asker, jandarma ve polislerimizle bilinmelidir ki hem fiili ayağını kurutacağız hem de onu besleyen uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi finans ayaklarını kurutacağız, bu bölgeye verdikleri zararları ve yıkımları telafi edeceğiz. Bu bölgeyi, dünya kültür turizminin en önemli merkezlerinden birisi haline getireceğiz. Hedefimiz göç veren değil göç alan bir Güneydoğu Anadolu Bölgesini yeniden milletimizle ve medeniyetimizle buluşturmaktır. Bunu boş bir siyasi vaat olarak söylemiyorum. Hükümet olarak bu atılımla ilgili bütün planlarımızı yapmış durumdayız."

Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da bölgeye ilişkin teşvik paketini açıkladığını anımsatan Soylu, sadece finans noktasında değil, sosyal politikalar noktasında da ciddi projelerin olduğunu kaydetti.

Soylu, terörden zarar gören bölgeler için yeniden imar planlarının mevcut olduğunu ve bu kapsamda kolları sıvadıklarına işaret ederek, "Terörü bitirmek ve bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmek 65. Hükümetin en önemli icraatı olacaktır." diye konuştu.

- "Operasyonlar siyasete ve hukuka can suyu olmuştur"

PKK terörünün bölgede sadece insanların değil, siyasetin, hukukun da canına kast ettiğini dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"Siyasetteki uzantıları vasıtasıyla işbirliği yaptıkları FETÖ'nün adamları vasıtasıyla, bu bölgede vatandaşımızın sandıkta kullandığı özgür iradesine, siyaset sahnesinde ipotek konulmak istenmiştir. Buna müsaade etmemiz elbette ki mümkün değildir. Yaptığımız operasyonlar siyasete ve hukuka da can suyu olmuştur. Sadece insanlarımızın değil siyasetin de hukukunda demokrasinin de can ve mal güvenliği sağlanmak zorundadır. Bunun için yeni bir güvenlik konsepti içinde hareket etmekteyiz."

- "Bu millet de devlet de aciz değildir"

Tehlikeyi kapsına gelmeden oluştuğu yerde karşılayan bir güvenlik anlayışı ile hareket edildiğini aktaran Soylu, hukukun üstünlüğünü ve siyasetin özgürlük alanını genişleten bir güvenlik konseptinin önümüzdeki dönemin temel karakteristik özelliklerinden birisi olacağını bildirdi.

Soylu, şöyle konuştu:

"Bu millet sabahtan akşama kadar alın teri dökerek, para kazanacak, vergisini verecek. Bununla hizmet talep edecek. Siz bu parayı alıp belediyeleriniz vasıtasıyla dağdaki teröristlere göndereceksiniz. Maaş bağlayacaksınız. Yol yapılsın imar hizmetleri yapılsın diye aldığımız dozerleri, kepçeleri teröristler için hendek kazmaya kullanacaksın. Belediyenin araçlarını yaralı teröristleri dağa kaçırmak için kullanacaksınız. Bu millet ve devlette buna seyirci kalacak, öyle mi? Bu millet de devlet de aciz değildir, saf değildir. Bu hain terör örgütünün çapı, Kürt, Arap, Arnavut, Boşnak, Alevi ve Sünni, bu milletin evlatlarının arasına girmeye yetmeyecektir. Buna müsaade etmeyeceğiz."

(Sürecek)

Sıradaki Haber