17 °c

İHH'dan Etiyopyalı yetim ailelerine destek

İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfının 2014 yılında Etiyopya’nın Arsi eyaletindeki 50 yetim ailesine destek olmak için diktiği 263 fidan, ilk meyvelerini verdi. Konuya ilişkin açıklamaya göre, İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim ailelerini destekleme projeleri geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Etiyopyalı 50 yetim ailesine kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için 263...

Güncel Haberi
İHH'dan Etiyopyalı yetim ailelerine destek
İHH'dan Etiyopyalı yetim ailelerine destek

İSTANBUL (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfının 2014 yılında Etiyopya’nın Arsi eyaletindeki 50 yetim ailesine destek olmak için diktiği 263 fidan, ilk meyvelerini verdi.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim ailelerini destekleme projeleri geliştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Etiyopyalı 50 yetim ailesine kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için 263 meyve fidanı diken İHH, amacına ulaştı ve aileler bu yıl ilk hasadı yaptı.

İHH ekipleri, 2014 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında gittiği Etiyopya’nın Arsi eyaletindeki Ziway Dugde bölgesinde, yetim ailelerinin istifadesi için muz, avokado, papaya ve guava fidanları dikmişti.

Yeni yılın ilk günlerinde meyvelerini veren ağaçlar, bölgedeki Müslümanlar için geçim kaynağı oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH Doğu Afrika Koordinatörü İsmail Songür, ilk hasadı yapan 50 yetim ailesinin, pazarda sattıkları bu meyvelerle geçimlerini sağladığını belirtti.

Songür, aynı şekilde el işi yapan ailelerin, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebildiğini aktardı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim ailelerini kalkındırma projeleri kapsamında, sağmal inek ve küçükbaş hayvan alınması, tavuk, tavşan, bıldırcın yetiştiriciliği, balıkçı dükkanı açılması, seracılık, dikiş makinesi ve nakliye arabası alınması, bakkal dükkanı açılması, pastane, lokanta, terzilik işletmesi, kumaş boyama atölyesi, kırtasiye dükkanı açılması, hazır giyim işletmesi, koku ve esans dükkanı, manav, kuaför salonu açılması konularında destek sağlıyor.

Sıradaki Haber