17 °c

İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması

ANKARA (AA) - Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması'nda kazanan eserler dinleyicilerle buluştu. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenen programda, Başbakanlık, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen...

Güncel Haberi
İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması
İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması

ANKARA (AA) - Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması'nda kazanan eserler dinleyicilerle buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda düzenlenen programda, Başbakanlık, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen yarışma sonucunda ödül alan 14 eser seslendirildi.

Etkinlikte, Konya Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu da konser verdi.

Çalışma alanı itibarıyla ilk uluslararası beste yarışması olma özelliği taşıyan, "Geleceğin Itrilerini" yetiştirmenin amaçlandığı ve 300'e yakın profesyonel eserin katıldığı yarışmada, 14 esere toplamda 55 bin lira para ödülü verildi.

İlki Konya, ikincisi Ankara'da gerçekleştirilen konserler, 2 Aralık'ta İstanbul, 5 Aralık'ta Makedonya Üsküp'te yapılacak. Ödüller ise 26 Aralık'ta Elazığ'da düzenlenecek konserde bestecilere takdim edilecek.

Sıradaki Haber