17 °c

İran Dışişleri Bakanı: Enerji konusunda işbirliğine hazırız

Başkent Ankara, bugün önemli bir konuk ağırlıyor. Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, ilk olarak mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan, görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıktı. Tehdit olarak görüyoruz Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PKK, PEJAK, PYD arasında bir ayrım görmüyoruz. İran'ın ve Türkiye'nin güvenliğine tehdit olarak...

Güncel Haberi
İran Dışişleri Bakanı: Enerji konusunda işbirliğine hazırız
İran Dışişleri Bakanı: Enerji konusunda işbirliğine hazırız

Başkent Ankara, bugün önemli bir konuk ağırlıyor. Türkiye'ye gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifi, ilk olarak mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

İki bakan, görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına çıktı.
Tehdit olarak görüyoruz Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "PKK, PEJAK, PYD arasında bir ayrım görmüyoruz. İran'ın ve Türkiye'nin güvenliğine tehdit olarak görüyoruz. Suriye'de kalıcı barış için işbirlğini güçlendireceğiz" dedi. Zarifi ise, darbecilere karşı koyan Türk halkını överek sözlerine başladı. İran Dışişleri Bakanı, Tahran yönetimi ve İran halkının Türkiye'nin yanında olduğunu göstermek istediğini belirterek, "Bugün bazı engelleri kaldırmak için görüşmeler yaptık, işbirliğimiz çeşitli alanlarda devam edecektir" diye konuştu. Bakan Cevad Zarifi, "Elektrik, doğalgaz ve enerji konusunda işbirliğine hazırız. İran doğalgazının satışının yapılması, Türk işiadamlarının yatırım yapması gündemimizde. Türkiye'nin güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz. Terörizmle ve aşırıcılıkla mücadelede bakışımız ortak" ifadelerini kullandı. Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden başlamasından memnun olduklarını belirten Zarifi, Ankara-Moskova hattında daha sıkı ilişkiler için yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Sıradaki Haber