17 °c

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kış tatbikatı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından kötü hava koşullarıyla mücadelede kullanılacak araçlarla İstanbul genelinde bir tatbikat gerçekleştirildi.Kentin çeşitli noktalarında hazır bulunan bin 500 personel ve 654 aracın katıldığı tatbikatta ekipler, kötü hava koşullarında görev yapacakları güzergahları kontrol etti.Şişli Zincirlikuyu'da...

Güncel Haberi
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kış tatbikatı
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kış tatbikatı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından kötü hava koşullarıyla mücadelede kullanılacak araçlarla İstanbul genelinde bir tatbikat gerçekleştirildi.

Kentin çeşitli noktalarında hazır bulunan bin 500 personel ve 654 aracın katıldığı tatbikatta ekipler, kötü hava koşullarında görev yapacakları güzergahları kontrol etti.

Şişli Zincirlikuyu'da gerçekleştirilen tatbikat öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, kış çalışmalarına bugün itibarıyla başlandığını, mevsim boyunca 7 bin personel ve bin 345 aracın kötü hava koşullarıyla mücadele için hazır bulunacağını belirtti.

Yaklaşık 145 köyde de kar küreme araçlarının görev yapacağını dile getiren Baraçlı, "İsteğimiz, vatandaşlarımızın da kış şartlarına göre gerekli tedbirleri alması. Kış lastiklerini araçlarında kullanmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Baraçlı, İstanbul'da trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak kış tedbirlerini almayı amaçladıklarını söyleyerek, "Sürücülerin de güvenli sürüşle ilgili tedbirlerini almasını istiyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak bu kış da kazasız belasız bir sezon geçirmeyi ümit ediyoruz." dedi.

İstanbul'un 43 noktasında buz önleme ve uyarı sistemi bulunduğunu anlatan Baraçlı, bir bölgede pilot olarak uygulanan buzlanma solüsyon sistemini de kentin farklı noktalarında uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baraçlı, açıklamaların ardından telsizden görevli personele yönelik anons yaparak sorunsuz bir kış mevsimi geçirmeleri temennisini aktardı.

Sıradaki Haber