17 °c

İstanbul'da 208 asker yemin etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevlerini yapan 365. kısa dönem askerlerin yemin töreni yapıldı.Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlasındaki törene, İstanbul Jandarma Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Ertan Altınoluk, Hava Savunma Albay Yusuf Diker, askeri erkan ve aileler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan...

Güncel Haberi
İstanbul'da 208 asker yemin etti
İstanbul'da 208 asker yemin etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevlerini yapan 365. kısa dönem askerlerin yemin töreni yapıldı.

Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Kışlasındaki törene, İstanbul Jandarma Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Ertan Altınoluk, Hava Savunma Albay Yusuf Diker, askeri erkan ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 365. dönem askerlerin üzerinde Türk bayrağı ve silah bulunan masaların başına giderek yemin etmesiyle devam etti.

Törende konuşan Kurmay Albay Ertan Altınoluk, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yüreği seninkinden daha sağlam ve daha temiz bir askere dünyada tesadüf edilmemiştir' iltifatına muhatap olan bu gençlerle gurur duyuyorum. İçilen bu andın ise vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve aynı zamanda emirlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensubiyetin kabul belgesidir.'' diye konuştu.

Törende birliğe ilk katılım gösteren Jandarma Er Gökhan Yiğen'e, eğitimde başarılı olan Jandarma Er Hasan Avcı'ya, sporda başarılı olan Jandarma Er Yıldıray Burak Alparslan ve Güner Akpınar'a Kurmay Albay Ertan Altınoluk tarafından çeşitli armağanlar verildi.

Töreninin ardından protokol, askerler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıradaki Haber