17 °c

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Bağcılarlı engelliler, Beşiktaş'ta terör saldırısının gerçekleştirildiği Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda çeşitli kurslara katılan engelliler, saldırının meydana geldiği yere karanfil bırakarak dua etti.Engelli kursiyerler daha sonra Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne de destek ziyaretinde bulundu. İlçe Emniyet Müdür...

Güncel Haberi
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Bağcılarlı engelliler, Beşiktaş'ta terör saldırısının gerçekleştirildiği Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda çeşitli kurslara katılan engelliler, saldırının meydana geldiği yere karanfil bırakarak dua etti.

Engelli kursiyerler daha sonra Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne de destek ziyaretinde bulundu. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Ocaktürk’ü makamında ziyaret eden engelliler, başsağlığı diledi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Ocaktürk halkın desteğini her zaman yanlarında bulduklarını belirterek, “Bu dayanışma duygusu bizi daha güçlü kılıyor. Onlara en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Engelli kursiyerler daha sonra Ocaktürk’e yaptıkları bir resim çalışmasını hediye etti.

Öte yandan, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), İETT Emeklileri Derneği, İSKİ çalışanları, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Şehitler Tepesi'nde terör saldırısını lanetledi.

Şehitler Tepesi'ne gelen SAMKON üyeleri, saldırının gerçekleştirildiği noktaya karanfil bıraktı.

Burada açıklama yapan SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Beşiktaş Vodafone Arena'da gerçekleştirilen saldırıda 44 kişinin şehit olduğunu hatırlattı.

Saldırının ülkenin birliğine, beraberliğine, demokrasisine, özgürlüğüne ve güçlenen ekonomisine yapıldığını belirten Gümüş, şunları kaydetti:

''Neokapitalist dünyanın bütün imkanları ile desteklediği terörist gruplar hepimizin malumudur. Bu terörist örgütlerle mücadeleyi sadece devletimize veya güvenlik güçlerimize bırakamayız. Güvenlik güçlerimizin ihtiyacı doğru istihbarattır."

Tüm İETT Emeklileri Derneği de ellerinde Türk bayrakları taşıyarak Şehitler Tepesine karanfil bıraktı.

İSKİ çalışanları da saldırının yaşandığı noktaya karanfil bıraktıktan sonra Kur'an'ı Kerim okuyarak dua etti.

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mustafa Yeşil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de patlamanın olduğu yere karanfil bıraktıktan sonra dua etti.

Sıradaki Haber