17 °c

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, son derece üzgün olduklarını belirterek, "Ülkemizi son dönemlerde hızla bir terör merkezine dönüştürmeye çalışanlara inat, hem birliğimizi hem de bütünlüğümüzü koruyacağız." dedi.Canpolat, CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla Ortaköy'den terör saldırısının gerçekleştiği eğlence mekanına yürüdü. Burada, hayatını kaybedenler...

Güncel Haberi
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, son derece üzgün olduklarını belirterek, "Ülkemizi son dönemlerde hızla bir terör merkezine dönüştürmeye çalışanlara inat, hem birliğimizi hem de bütünlüğümüzü koruyacağız." dedi.

Canpolat, CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla Ortaköy'den terör saldırısının gerçekleştiği eğlence mekanına yürüdü. Burada, hayatını kaybedenler için çelenk bırakan Canpolat ve beraberindekiler, daha sonra dua etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Canpolat, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Canpolat, son derece üzgün olduklarını ifade ederek, Canpolat, "Ülkemizi son dönemlerde hızla bir terör merkezine dönüştürmeye çalışanlara inat, hem birliğimizi hem de bütünlüğümüzü koruyacağız. Türkiye'de uluslararası sermayenin ülkemize diş söktürtmek istediği bir dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz bağımsızlık mücadelesine bir kez daha ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'e, laiklik söylemlerine ve bütün inançlara eşit mesafede yaklaşan ve kimsenin yaşam tarzına kimsenin karışmadığı bir ülkenin özlemi içerisindeyiz." diye konuştu.

Bu ülkede, bir sorumlunun çıkıp, "İstifa ediyorum, benim de bu işte payım vardır." demesini beklediklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, İstanbul'daki 14 belediye başkanımız hiçbir ayrım gözetmeksizin, buraya eğlenmek için gelen ve hayatını kaybeden ağırlıklı olarak yabancı yurttaşlarımızı koruyamadığımız için ülkemiz adına özür diliyorum." dedi.

Canpolat, birlik ve bütünlüğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, sorumluların da istifa etmesi gerektiğini savundu.

Cemal Canpolat, "Bir kez daha söylüyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu ülkede hiç kimsenin inancı üzerine, etnik yapı üzerine siyaset yapılmasına ve devletin yönetilmesine taraf değiliz, olmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, batıya dönük yüzünü tekrar bu tarafa döndürmeyecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, batı medeniyetleri, bizim düşüncemizin ilgi alanları içerisinde olacaktır. Hem batıyla bütünleşeceğiz, hem demokrasinin bütün kurumlarıyla yerleşmesi konusunda çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber