17 °c

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Belediyesi Meclis üyeleri "Şehitler Tepesi"ni ziyaret etti. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, terör saldırısının gerçekleştiği Beşiktaş'taki "Şehitler Tepesi" adı verilen yere İstanbul Belediye Meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile birlikte geldi. Patlamanın yaşandığı yerde şehitler için...

Güncel Haberi
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Belediyesi Meclis üyeleri "Şehitler Tepesi"ni ziyaret etti.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, terör saldırısının gerçekleştiği Beşiktaş'taki "Şehitler Tepesi" adı verilen yere İstanbul Belediye Meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile birlikte geldi. Patlamanın yaşandığı yerde şehitler için okunan Kuran-I Kerim'in ardından dualar edildi.

Başkan Topbaş, menfur saldırıda yaşamlarını yitiren şehitlerimizi saygıyla andıklarını ifade ederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi aralık ayındaki ilk meclis toplantısında ortak karar alarak deklarasyon yayınladık. Tüm meclis üyelerimizi, grup başkan vekilleri ve başkanları ile birlikte buraya geldik. Terörü lanetlediğimizi burada bir kez daha yerinde göstermek istedik. Bu saldırıyı bu güzel kente, bize emanet bu güzelliğe büyük bir haksızlık olarak görmekteyiz. Terörü, bütün dünyadaki terörü kınamaktayız. Halkı korkutmak, ekonomik bütünlüğü sarsmak milli birlik ve bütünlüğü ortan kaldırmak için yapılan bu saldırı maalesef canlarımızı aldı. Bu topraklarda nice şehitler vermiş bir milletiz. Milletçe birlik ve beraberliğimizi ortaya koydukça terör asla muvaffak olamaz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ocaklarına ateş düşen ailelerine de sabırlar diliyorum. Yaralılarımız en kısa zamanda şifa bulsunlar. Ben de bir şehit torunuyum. Anadolu'da her hanede geçmişte şehitler, gaziler var. Bunun üstesinden geleceğiz. Bu menfur saldırıların hedeflerine ulaşmaması için bizim birlikteliğimizi her daim göstermemiz gerek. Allah tekrarını göstermesin, Rabbim sabırlar versin." dedi.

İBB Meclis üyelerinin ardından Beşiktaş'ta bulunan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri de patlamanın gerçekleştiği "Şehitler Tepesi"ne geldi. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan ve terörü lanetleyen sloganlar atan yaklaşık bin öğrenci şehitler için saygı duruşu gerçekleştirdi ve İstiklal Marşı okudu. Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın yaptığı açıklama ile terörü lanetledi.

Sıradaki Haber