17 °c

İtalyan mutfak markası STOSA Türkiye pazarına girdi

İSTANBUL (AA) - İtalyan mutfak markası STOSA Cucine'nin Üst Yöneticisi (CEO) Leonardo Sani, Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve pazarına güvendiklerini belirterek, "Hızla büyüyen bir inşaat sektörünüz var. Genç nüfusunuz çok fazla. Bundan dolayı Türkiye'ye yatırım yapma ve mağazalaşma kararı aldık." dedi. Leonardo Sani, markanın Aykar Grubu bünyesindeki Doruk Mekan...

Güncel Haberi
İtalyan mutfak markası STOSA Türkiye pazarına girdi
İtalyan mutfak markası STOSA Türkiye pazarına girdi

İSTANBUL (AA) - İtalyan mutfak markası STOSA Cucine'nin Üst Yöneticisi (CEO) Leonardo Sani, Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve pazarına güvendiklerini belirterek, "Hızla büyüyen bir inşaat sektörünüz var. Genç nüfusunuz çok fazla. Bundan dolayı Türkiye'ye yatırım yapma ve mağazalaşma kararı aldık." dedi.

Leonardo Sani, markanın Aykar Grubu bünyesindeki Doruk Mekan Tasarım ortaklığıyla Türkiye pazarına girmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin çok önemli ve çekici bir pazar olduğunu, bu pazarda iş yapmanın kendilerine heyecan verdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin geleceğine, ekonomisine ve pazarına güvendiklerini belirten Sani, "Hızla büyüyen bir inşaat sektörünüz var. Genç nüfusunuz çok fazla. Bundan dolayı Türkiye'ye yatırım yapma ve mağazalaşma kararı aldık." dedi.

40 ülkede satılan ürünlerinin artık Türk tüketicisiyle de buluşacağını ifade eden Sani, "Yeni dönemde en önemli hedefimiz uluslararası genişleme. Türkiye bunun için en önemli hedef piyasalarımızdan biri. Ülkenizin geleceği çok parlak. Bu nedenle gelecekte üretimin bir kısmını Türkiye'ye kaydırabiliriz." şeklinde konuştu.


- "Franchise yoluyla büyümeyi planlıyoruz"


Aykar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın da Türkiye'de inşaat yatırımları, kentsel dönüşüm projeleri ve mevcut yapı stokunun yenilenme sürecinin hızlı bir şekilde devam ettiğini, bu sebeple mutfak mobilyası sektörünün geleceğini çok parlak gördüklerini söyledi.

Pazarda nihai tüketici ve toplu projeler için üretim kapasitesi ve ürün-hizmet kalitesi bakımından kurumsal yapıya sahip fazla sayıda mutfak markası bulunmadığını belirten Aydın, "Buradan yola çıkarak ekonomimize ve ülkemize olan güvenimizin de bir göstergesi olarak STOSA markasını Türkiye'ye getirme kararı aldık. Başlangıç olarak 3,3 milyon liralık yatırımla İstanbul'da Avrupa yakasında Bakırköy ve Avcılar’da ilk iki şubemizin açılışını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Büyüme planları doğrultusunda üçüncü mağazalarını ise 2017 yılında Anadolu yakasında açmayı düşündüklerini bildiren Aydın, gerekli altyapıyı oluşturduktan sonra Türkiye genelinde öncelikle Ankara, İzmir ve Bursa olmak üzere birçok şehirde franchise yoluyla büyümeyi planladıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber