17 °c

İyilikder'den ihtiyaç sahiplerine kıyafet

GAZİANTEP (AA) - İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi 10 bin kişiye kıyafet yardımı yapıldı.İyilikder Karagöz Şubesinde kurulan hayır mağazasına gelen ihtiyaç sahipleri, burada dernek gönüllülerinin yardımıyla kendilerine uygun kıyafetleri seçti. Mağazaya aileleriyle gelen çocuklar da istedikleri ve beğendikleri kıyafetleri...

Güncel Haberi
İyilikder'den ihtiyaç sahiplerine kıyafet
İyilikder'den ihtiyaç sahiplerine kıyafet

GAZİANTEP (AA) - İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi 10 bin kişiye kıyafet yardımı yapıldı.

İyilikder Karagöz Şubesinde kurulan hayır mağazasına gelen ihtiyaç sahipleri, burada dernek gönüllülerinin yardımıyla kendilerine uygun kıyafetleri seçti.

Mağazaya aileleriyle gelen çocuklar da istedikleri ve beğendikleri kıyafetleri almanın mutluluğunu yaşadı.

Dernek Yardım Komisyonu üyesi Hatice Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerince 15 gün boyunca kıyafet yardımı için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Ramazan Bayramı öncesi 2 bin Türk, 200 Suriyeli ve 30 Filistinli aileye kıyafet yardımı yaptıklarını aktaran Ergen, "Bunları çocuk sayısıyla çarptığımızda binin üzerinde Türk, bin Suriyeli ve 200'e yakın Filistinli çocuğumuzu giydirmiş olacağız. Anne babaları da saydığımızda yaklaşık 10 bin kişiye kıyafet dağıttık." dedi.

Ergen, 22 yıldır yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini vurgulayarak, esnafın kendilerine her zaman destek olduğunu, bunlarla yardımlarını bugüne kadar sürdürdüklerini belirtti.

Sadece ramazanda değil, yılın her günü yardımlarını sürdürdüklerini ifade eden Ergen, "Eskiden sadece ramazanda yardım gerçekleştiriyorduk. Şimdi ana yardımlarımızı Ramazan ve Kurban bayramlarında gerçekleştiriyoruz. Onun dışında okul kıyafetleri ve kışlık kıyafet dağıtımı yapıyoruz. Sadece Gaziantep'te değil çevre illerde de yardım yapıyoruz. Suriye'ye de yardım gönderiyoruz." sözlerine yer verdi.


Sıradaki Haber