17 °c

İzmir'deki "silah operasyonu" polis kamerasında

İZMİR (AA) - İzmir'de dün, silah kaçakçılarına yönelik polis helikopterinin de desteğiyle yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi. Operasyonun polis kamerası görüntüleri basınla paylaşıldı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı...

Güncel Haberi
İzmir'deki silah operasyonu polis kamerasında
İzmir'deki "silah operasyonu" polis kamerasında

İZMİR (AA) - İzmir'de dün, silah kaçakçılarına yönelik polis helikopterinin de desteğiyle yapılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi. Operasyonun polis kamerası görüntüleri basınla paylaşıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik soruşturması kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 3'ü daha yakalandı, gözaltına alınanların sayısı 35'e yükseldi.

Gözaltındaki şüphelilerin sorgularının sürdüğü bildirilirken, soruşturmaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

Soruşturmanın, İzmir'de asayiş olaylarında ateşli silah kullanımının artması ve internet üzerinden pompalı olarak adlandırılan av tüfeği satışının yapıldığının tespit edilmesi sonrası başlatıldığı, silah ticareti yaptıkları tespit edilen A.D, E.D, F.E, M.B. ile bu kişilerle irtibatlı kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldığı öğrenildi.

Ardından, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın yönetiminde yaklaşık 200 polisin katılımı ve polis helikopterinin desteğiyle, kent merkezinin yanı sıra Karşıyaka ilçesi Yamanlar semti, Menemen ilçesi Asarlık beldesinde operasyon başlatıldığı, 43 adres ve 12 araçta arama yapıldığı bildirildi.

Ekiplerin hedef adreslerde yaptığı aramalarda ise 11 tabanca, 143 pompalı av tüfeği, kurusıkı tabir edilen 30 gaz mermisi atan tabanca, 172 mermi, 1 kasatura bıçak, av fişeği doldurma malzemeleri, 150 gram esrar, el telsizi, 5 bin 710 paket gümrük kaçağı sigara ile terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı kitap ve dergiler ele geçirildiği belirtildi.

- Operasyon görüntüleri paylaşıldı

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü, operasyona ilişkin görüntüleri basınla paylaştı. Görüntülerde, zanlıların adreslerine polis baskının helikopterden görünümü, şüphelilerin yakalanması, aramalar ve ele geçirilen malzemeler yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin koordinesinde Terörle Mücadele, Uyuşturucuyla Mücadele, Kaçakçılık ve Özel Harekat birimlerinin katılımıyla belirlenen adreslere helikopter destekli eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, 32 zanlı gözaltına alınmıştı.

Sıradaki Haber