17 °c

Kaçak kedi ve köpek yavrularını hayvanseverler aldı

EDİRNE (AA) - Türkiye'ye kaçak sokulmak istenirken ele geçirilen kedi ve köpek yavrularının satışı için açılan ihaleyi hayvanseverler kazandı. Önceki aylarda Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen iki otomobilde farklı zamanlarda yapılan aramalarda, yurda kaçak sokulmak istenen cins 15 kedi ve 6 köpek yavrusu ele geçirildi. Sınırdan geçerken ses çıkarmamaları için uyutulan ve bu...

Güncel Haberi
Kaçak kedi ve köpek yavrularını hayvanseverler aldı
Kaçak kedi ve köpek yavrularını hayvanseverler aldı

EDİRNE (AA) - Türkiye'ye kaçak sokulmak istenirken ele geçirilen kedi ve köpek yavrularının satışı için açılan ihaleyi hayvanseverler kazandı.

Önceki aylarda Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen iki otomobilde farklı zamanlarda yapılan aramalarda, yurda kaçak sokulmak istenen cins 15 kedi ve 6 köpek yavrusu ele geçirildi.

Sınırdan geçerken ses çıkarmamaları için uyutulan ve bu nedenle bağışıklıkları zarar gören kedi yavrusundan 9’u telef oldu.

Tasfiye Genelgesi uyarınca TASİŞ tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'nda, 4 bin 500 lira satışa esas bedelle hayvan yavruları için düzenlenen üçüncü açık artırmaya 6 kişi katıldı.

Açık artırmada fiyatları 7 bin 900 liraya yükseltilen kedi ve köpek yavrularını Hayvan Hakları Federasyonu İstanbul Temsilcisi Zuhal Arslan aldı.

İhale işlemlerinin ardından yavru kedi ve köpekleri almak üzere yediemin olarak tutulan Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğine gelen Arslan, yüksek karla hayvanların dükkanlarda satışları devam ettikçe hayvan kaçakçılığının da süreceğini söyledi.

Yavruların tedavilerinin ardından sahiplendirileceğini ifade eden Arslan, "Sevgilinize, çocuğunuza sonradan sokağa bırakacağınız hayvanları hediye olarak almayın, sizler aldıkça bu tür olaylar devam ediyor. Bizlerin mücadelesi de bir anlamda havanda su dövmek gibi kalıyor" dedi.

Hayvanlara, yediemin sıfatıyla bakan Edirne Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nurhan Kalender de yavruların hayvanseverlerce alınmasına mutlu olduklarını kaydetti.

Sıradaki Haber