17 °c

Kadıköy'deki cinayet

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de bıçaklanarak öldürülen psikolog Alper Engeler'in (49) cenazesi toprağa verildi.Engeler için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Engeler'in amcası Birol Engeler, nişanlısı Elif Terziköy ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.Alper Engeler'in nişanlısı Terziköy, cami avlusunda basın mensuplarına yaptığı...

Güncel Haberi
Kadıköy'deki cinayet
Kadıköy'deki cinayet

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de bıçaklanarak öldürülen psikolog Alper Engeler'in (49) cenazesi toprağa verildi.

Engeler için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törene Engeler'in amcası Birol Engeler, nişanlısı Elif Terziköy ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Alper Engeler'in nişanlısı Terziköy, cami avlusunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hiç beklemediğimiz bir anda aramızdan ayrıldı. Bugüne kadar binlerce öğrenciye psikolog olmayı öğretti. O birçok insanın aklında, kalbinde çok fazla yer etmiş bir insan. Keşke böyle olmasaydı. Hayvansever, doğasever ve bilim aşığı bir kişiydi." dedi.

Aydın Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Gül Çörüş de Engeler'in üstün yetenekli ve zekalı biri olduğunu anlattı.

Çörüş, gazetecilerin, Engeler'in şiddet üzerine çalışma yapıp yapmadığı sorusuna, "Psikopatlık üstüne çalışıyordu. Antisosyal kişilik bozukluğu üzerinde çalışıyordu. İhtisası budur." yanıtını verdi.

Gül Çörüş, şunları kaydetti:

"Sabahattin Zaim Üniversitesi Psikoloji Bölümünü biz kurduk. O daha sonra 5 yıl kadar orada dekan yardımcısı olarak görevine devam etti. Daha sonra Nişantaşı Üniversitesinde devam etti ve devlet hesabına da Amerika'da master eğitiminin bir kısmını yapmış, bir kısmını da Adli Tıp Kurumu İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır. Son derece güzide hocalarla çalıştı. Üstün yetenekli, çok özel bir yeteneği olan kişidir. Çok değerli bir bilim insanıdır. Serbest çalışıyordu, kendine ait bir kurum oluşturmuştu. Şubat 2016'dan beri de kendi merkezinde çalışıyordu."

Namazın ardından Alper Engeler'in cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Sıradaki Haber