17 °c

Kadın çiftçiler en iyi keşkeği yapmak için yarıştı

SİNOP (AA) - Sinop'ta, Uluslararası Bakliyat Yılı etkinlikleri kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kadın çiftçiler arasında en iyi keşkek yapma yarışı düzenlendi.Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen yarışmada, kadın çiftçiler tarafından yapılan keşkekler, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jürinin değerlendirmesi...

Güncel Haberi
Kadın çiftçiler en iyi keşkeği yapmak için yarıştı
Kadın çiftçiler en iyi keşkeği yapmak için yarıştı

SİNOP (AA) - Sinop'ta, Uluslararası Bakliyat Yılı etkinlikleri kapsamında, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kadın çiftçiler arasında en iyi keşkek yapma yarışı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen yarışmada, kadın çiftçiler tarafından yapılan keşkekler, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu, Gülçin Gül birinci, Nurcan Doğan ikinci, Filiz Aslan ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere birer altın hediye edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Asak, dünya nüfusunun artmasına karşın tarım arazileri ve su kaynaklarının azaldığını söyledi.

Baklagillerin önemli bir protein kaynağı olduğuna işaret eden Asak, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın baklagillerin gen merkezi kabul edildiğini belirtti.

Türkiye'nin, dünya bakliyat üretim ve dış ticaretinde önemli bir ülke olduğuna dikkati çeken Asak, "Son açıklanan raporlara göre ülkemiz nohut üretiminde dünyada 6, mercimek üretiminde ise 4. sıradadır. 2016 yılı, ülkemiz açısından onbinlerce yıldır tüketilen bu gıdaların dünyada hak ettiği değeri kazanması için çalıştığımız bir yıl oldu. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde de çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

Programa Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile diğer yetkililer katıldı.


Sıradaki Haber