17 °c

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ANKARA (AA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, başkentte kadına yönelik şiddeti kınadı.Sakarya Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, "Laiklik ve Özgürlüklerimizden Vazgeçmeyeceğiz, Kadın ve Çocuk Düşmanlarına Direneceğiz" yazılı pankart açarak, kadına şiddete tepki gösterdi.Grup adına açıklama yapan Rüya İnanır, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı...

Güncel Haberi
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ANKARA (AA) - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, başkentte kadına yönelik şiddeti kınadı.

Sakarya Caddesi'nde toplanan platform üyeleri, "Laiklik ve Özgürlüklerimizden Vazgeçmeyeceğiz, Kadın ve Çocuk Düşmanlarına Direneceğiz" yazılı pankart açarak, kadına şiddete tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Rüya İnanır, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla toplandıklarını belirterek, kadın cinayetlerine, cinsel şiddete, çocuk istismarına karşı, laiklik için mücadele edeceklerini ifade etti.

Kadına yönelik şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan İnanır, "Özgürlüğümüz ve tüm haklarımız için, haklarımızı doyasıya yaşayacağımız laik ve demokratik bir ülke için sonuna kadar politik mücadele vereceğiz." dedi.

Programa katılan platform üyeleri, konuşmaların ardından yanlarında getirdikleri balonları gökyüzüne bıraktı.

Sıradaki Haber