17 °c

Kağıthane'de "Dünya Engelliler Günü" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Engelli öğrenciler ve aileleri, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Kağıthane’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Başbakanlık Osmanlı Arşivi salonunda düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayıroğlu, Kağıthane Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı...

Güncel Haberi
Kağıthane'de Dünya Engelliler Günü etkinliği
Kağıthane'de "Dünya Engelliler Günü" etkinliği

İSTANBUL (AA) - Engelli öğrenciler ve aileleri, "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Kağıthane’de düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi salonunda düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayıroğlu, Kağıthane Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Mesut İncesu, muhtarlar ve engelli aileleri katıldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, engellilerle her platformda birlikte olduklarını belirterek, bu amaçla Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclisi oluşturduklarını söyledi. Kılıç, "Engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız hem sosyal hayatın, ekonomik yaşamın, eğitim ve spor camiasının içerisinde. Spor Müdürlüğümüz beş ayrı branşta çocuklarımıza spor eğitimi yapıyor. Yazın Şile’de engellilerimiz aileleri ile birlikte kamp yapabiliyor. Birçok sosyal ve kültürel etkinliği engelli kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz. Tüm bu birliktelikler bize şunu gösteriyor; yaşama olumlu baktığımızda hiçbir engelin önemi yok. Bunu çocuklarımızda ve onların ailelerinde görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Kağıthane Kaymakamı Göç, gerçek kahramanların engelliler ve onlara büyük fedakarlıkla destek olmaya çalışan aileleri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Devletimiz son yıllarda engellilerle ilgili çok önemli hizmetler, imkanlar hazırladı, kurumlar ihdas etti. Bu imkanlarla engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatı daha da kolaylaşıyor. 15 Temmuz gecesi işgal edilmeye çalışılan yerlerde tankların önünde tekerlekli sandalye ile duran engelli kardeşlerimiz vardı. Ayrıca bu darbe girişiminde engelli kalan kardeşlerimiz de oldu. Onların hepsine minnet borçluyuz. Buradaki kardeşlerimizi görünce bir şeyleri yaşamak ve hissetmek için ille de elimizin, ayağımızın olmasına gerek olmadığını gördük. Bize bunu gösterdikleri için de kendilerine teşekkür ediyorum.”

Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu öğrencileri işaret dili ile İstiklal Marşı okurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Grubu Mehter Takımı da mini bir konser verdi. Programda ayrıca Selahattin Korkmaz Özel Eğitim ve İş Okulu Müzik ve Ritim Grubu sahne aldı.

Program sonunda engelli öğrencilerin hazırladığı resim, hobi ürünleri, hediyelik eşyalardan oluşan el ürünleri sergisi açıldı.

Sıradaki Haber