17 °c

Kahramanmaraş'ta asker adaylarına emzikli uğurlama

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta silah altına alınacak gençler, emziklerle birliklerine uğurlanıyor.Kentte askere gidecek gençler, araçlarını günler öncesinden gelin arabası gibi süsleyip, konvoy oluşturuyor. Yakınlarıyla otogara gelen gençlere, "ana kuzusu" anlamı taşıyan şekerli emzik takılıyor.Davul zurnadan çok emzik geleneğinin yaşatıldığı Kahramanmaraş'ta...

Güncel Haberi
Kahramanmaraş'ta asker adaylarına emzikli uğurlama
Kahramanmaraş'ta asker adaylarına emzikli uğurlama

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta silah altına alınacak gençler, emziklerle birliklerine uğurlanıyor.

Kentte askere gidecek gençler, araçlarını günler öncesinden gelin arabası gibi süsleyip, konvoy oluşturuyor.

Yakınlarıyla otogara gelen gençlere, "ana kuzusu" anlamı taşıyan şekerli emzik takılıyor.

Davul zurnadan çok emzik geleneğinin yaşatıldığı Kahramanmaraş'ta, arkadaşlarının ve yakınlarının omuzlarına alınan "kınalı kuzular" önce aileleriyle vedalaşıyor. Sonrasında emzikleri boyunlarına takılıp ağızlarına verilen gençler, "en büyük asker bizim asker" sloganlarıyla otobüslerine bindiriliyor.

Duygusal anların da yaşandığı uğurlama sırasında, kimi anneler, askere gidecek çocuklarına sarılıp uzun süre ağlıyor kimileri de askere gidecek gençlerle fotoğraf çektirip bu anı ölümsüzleştiriyor.

Asker adaylarını taşıyan otobüsler ise otogar çıkışında durdurulup İstiklal Marşı okunduktan sonra gönderiliyor.

- "Düğüne gönderir gibi çocuklarımızı askere göndeririz"

Askere giden Abdullah Balık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatani görevini yapmak üzere Manisa'ya gittiğini söyledi.

Her şeyden önce gelen vatani görevinin yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Balık, "Vatan sağ olduğu sürece benim için başkan önemli bir şey yok. Ağlamasın ana kuzusu diye emzik takılıyor. Emzik Kahramanmaraş geleneğinde yaşatılıyor." dedi.

Baba Hüseyin Balık da ilk oğlunu askere göndermenin gurur ve şerefini yaşadığını belirtti.

Kendileri için askerliğin bir namus ve vatan borcu olduğunu vurgulayan Balık, "Askere gideni uğurlamak, emzik takmak bizim geleneğimizdir. Düğüne gönderir gibi çocuklarımızı askere göndeririz. Gelirken de davulla zurnayla karşılarız." diye konuştu.

Manisa'ya vatan borcunu ödemeye giden Mehmet Kaplan ise bir an önce askere gitmek için heyecanlandığını dile getirdi.

Anne Emine Kaplan da oğlunu askere göndermenin mutluluğunu yaşadığını anlattı.

İlk çocuğunu askere gönderdiğini sırada üç evladının bulunduğunu ifade eden Kaplan, "Oğlumu vatana asker olarak yetiştirmekten çok mutluyum. Askerim için yemekler yaptım. Neşe ve gurur içinde oğlumuzu gönderiyoruz." dedi.

Erzincan'a giden Faruk Kurtboğan da ailede en son askere giden kişi olduğunu belirterek, "Çok iyi bir duygu içinde birliğime gidiyorum. Çok mutluyum. Görevimizi yapıp geri geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu.




Sıradaki Haber