17 °c

Kanada Türk İslam Birliği Başkanı Er:

TORONTO (AA) - Kanada Türk İslam Birliği (KATİB) Başkanı Ahmet Er, insanlığın içine düştüğü çıkmazdan kurtulması, yeniden medeniyet ve adaletle buluşması için İslam birliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.Er, kısa süre önce kuruluşunu gerçekleştirdikleri derneğin yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen'i makamında ziyaret etti.Şen, kabulünde...

Güncel Haberi
Kanada Türk İslam Birliği Başkanı Er:
Kanada Türk İslam Birliği Başkanı Er:

TORONTO (AA) - Kanada Türk İslam Birliği (KATİB) Başkanı Ahmet Er, insanlığın içine düştüğü çıkmazdan kurtulması, yeniden medeniyet ve adaletle buluşması için İslam birliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Er, kısa süre önce kuruluşunu gerçekleştirdikleri derneğin yönetim kurulu üyeleri ile Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen'i makamında ziyaret etti.

Şen, kabulünde yaptığı konuşmada, KATİB'in, her biri bir başarı hikayesine sahip olan Kanada Türk toplumuna hizmette başarılı çalışmalar ortaya koyacağına inandığını belirterek, amaçlarına ulaşabilmesi için birliğin çalışmalarına destek olacaklarını dile getirdi.

Er, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek sayesinde Türkiye ile Kanada arasında dini ve kültürel köprüler kurarak, bu ülkede yaşayan Türkler ve diğer Müslüman toplumların ihtiyaçlarına cevap vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Türklerin, Selçuklular ve Osmanlı'dan bu yana tarihten gelen bir liderliğe sahip olduğunu vurgulayan Er, şöyle konuştu:

"Türkiye bugün geldiği her açıdan İslam dünyasına liderlik yapabilecek durumdadır. Biz de atalarımızdan kaynaklanan bu liderlik boyutumuzla buradaki Müslüman toplumlara katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Selçuklu ve Osmanlı İslam'ın bayraktarlığını yaptığı için bizler de bugün devletimizin İslam'ın bayraktarlığını arzulamaktayız. Şu an bunu yapabilecek durumda olan bir toplumuz. Bu fikirden hareketle Türk ve İslam birliği adı altında birleştiricilik, Müslümanları bir araya getirme, kaynaştırma, yaşanmış ve yaşanmakta olan sorunları çözmeyi hedeflediğimiz için bu şekilde ortaya çıktık."

Ahmet Er, özellikle Suriye, Filistin ve Arakan'da yaşananların, İslam dünyasında böyle bir birliği zorunlu hale getirdiğine işaret etti.

İnsanlığın geldiği medeniyet boyutunun ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olmadığını anlatan Er, "İslam medeniyeti kuşatıcılığı, müsamahakarlığıyla bu sorunlara cevap verebilecek niteliktedir. O açıdan bugün insanlığın içine düştüğü çıkmazdan kurtulması, yeniden medeniyet ve adaletle buluşması için İslam birliğine ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber