17 °c

Kanada-Türkiye İş Konseyi toplantısı

TORONTO (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Kanadalı firmalar, Türk ortakları ile Türkiye'de birlikte iş yapabilecekleri gibi aynı ortaklıkla çevremizdeki ülkelerde de iş ortaklıkları gerçekleştirebilirler." dedi.Kanada-Türkiye İş Konseyinin (CTBC) yıllık toplantısı, konseyin yanı sıra DEİK Başkanlığı ve Ontario Ticaret Odası...

Güncel Haberi
Kanada-Türkiye İş Konseyi toplantısı
Kanada-Türkiye İş Konseyi toplantısı

TORONTO (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Kanadalı firmalar, Türk ortakları ile Türkiye'de birlikte iş yapabilecekleri gibi aynı ortaklıkla çevremizdeki ülkelerde de iş ortaklıkları gerçekleştirebilirler." dedi.

Kanada-Türkiye İş Konseyinin (CTBC) yıllık toplantısı, konseyin yanı sıra DEİK Başkanlığı ve Ontario Ticaret Odası ortaklığında Toronto kentinde yapıldı.

Toplantının sabah oturumuna katılan konuşmacılar, Türkiye ile Kanada arasındaki ekonomik ilişkilerin tarihçesi ve gelişimi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vardan, toplantıda yaptığı konuşmada, Kanada ile Türkiye'nin uluslararası birçok organizasyonda müttefik olmalarının yanı sıra pek çok ortak değeri de paylaştıklarını söyledi.

Kanadalı girişimcilere çağrıda bulunan Vardan, "Kanadalı firmalar, Türk ortakları ile Türkiye'de birlikte iş yapabilecekleri gibi aynı ortaklıkla çevremizdeki ülkelerde de iş ortaklıkları gerçekleştirebilirler. Sizlere mesajım çok açık; Türkiye iş yapmaya açık ve hazır." ifadelerini kullandı.

Vardan, Kanada'nın yakın geçmişte Avrupa Birliği (AB) ile Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığını hatırlattı.

AB'nin, Türkiye için bir numaralı ithalat ve ihracat noktası olduğunu vurgulayan Vardan, "Kanada'nın, AB ile olan ticaretinde bu avantajı da kullanması yararınadır. Global ticaret, çok hızlı ve keskin şekillerde değişiyor. Ülkelerin de bu değişimlere hazır olması kaçınılmazdır." diye konuştu.

- "Türkiye'de yatırım yapan pişman olmaz"

Kanada-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ömer el-Hatib de ailesinin 1960'lı yıllarda geldiği Kanada'da atıldıkları iş hayatında bugün yaklaşık 2 milyar dolarlık ticari boyuta ulaştıklarını bildirdi.

Türkiye'de yatırım yapan Kanadalı iş adamlarının bundan pişman olmadığına dikkati çeken Hatib, iki ülke arasında çok büyük iş potansiyeli bulunduğunu dile getirdi.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kanada Temsilcisi Murat Özdemir ise Türkiye'nin yatırım yapmak isteyen yabancı sermayeye tanıdığı kolaylıkları konu alan sunumunu aktardı.

Türkiye'de yatırımları bulunan Kanadalı firmaların geçen zaman içinde karlılık oranlarını yükselttiğini kaydeden Özdemir, Türkiye'nin yatırımcıların başka destek taleplerine de açık olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda Türk Hava Yolları Toronto Müdürlüğünce katılımcıların kartvizitlerini attıkları kavanozdan çekiliş yapıldı. Çekiliş sonucu Toronto merkezli DSV Solutions isimli şirketin Başkan Yardımcısı Rob Chanona, İstanbul'a iki kişilik iş adamı sınıfı (business class) uçuş bileti kazandı. Chanona ve beraberinde gidecek kişi, İstanbul'daki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün ücretsiz ağırlanacak.

Öte yandan, Toronto Üniversite Kulübünde yapılan Kanada-Türkiye İş Konseyi toplantısı sırasında ebru sanatçısı Hacer Atar Özcan tarafından sanatına ilişkin gösteri sunuldu. Sanatçının yaptığı ebru eserler, Kanadalı katılımcılardan ilgi gördü.

Sıradaki Haber