17 °c

Kar ve tipi yüzünden mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Pasinler ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan ve aralarında hamile kadın ile bu kadını hastaneye ulaştırmak isteyen 3 sağlık personelinin de bulunduğu 10 kişi, karla mücadele ekiplerinin 15 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.İlçeye bağlı Başören Mahallesi'ndeki evinde doğum sancıları başlayan Güleser Korkmaz'ın hastaneye ulaştırılması için...

Güncel Haberi
Kar ve tipi yüzünden mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı
Kar ve tipi yüzünden mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Pasinler ilçesinde, kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan ve aralarında hamile kadın ile bu kadını hastaneye ulaştırmak isteyen 3 sağlık personelinin de bulunduğu 10 kişi, karla mücadele ekiplerinin 15 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

İlçeye bağlı Başören Mahallesi'ndeki evinde doğum sancıları başlayan Güleser Korkmaz'ın hastaneye ulaştırılması için evine ambulans gönderildi.

Etkili olan kar ve yoğun tipi sebebiyle, Korkmaz, 3 çocuk, 2 özel firma çalışanı ve mahalle muhtarı Sebahattin Korkmaz ile Güleser Korkmaz'ı hastaneye ulaştırmak için bölgeye giden ambulanstaki 3 sağlık çalışanı mahsur kaldı.

Muhtar Korkmaz'ın durumu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezine bildirmesi üzerine, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri bölgeye gönderildi.

Özellikle tipi yüzünden görüş mesafesinin zaman zaman 1 metreye kadar düştüğü mahalleye ulaşan iş makineleri desteğindeki ekipler, yaklaşık 15 saatlik yolculuğun ardından bu kişilerin tamamını kurtardı.

Kent merkezindeki bir hastaneye getirilen hamile kadın ile 3'ü çocuk 9 kişinin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sıradaki Haber