17 °c

Kar yağışı nedeniyle 441 yerleşim biriminin yolu kapandı

VAN (AA) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 441 yerleşim biriminin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 124 mahalle ve 162 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı 286 yoldan...

Güncel Haberi
Kar yağışı nedeniyle 441 yerleşim biriminin yolu kapandı
Kar yağışı nedeniyle 441 yerleşim biriminin yolu kapandı

VAN (AA) - Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 441 yerleşim biriminin yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 124 mahalle ve 162 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları kapanan mahallelerde kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Sabah saatlerinde kapalı 286 yoldan 100'ü açıldı. Bazı ilçelerde tipi ve kar yağışı devam etmesine rağmen yolların açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

- Bitlis

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yücel İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle il genelinde 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için 55 iş makinesi ve 86 personelle çalıştıklarını söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kent merkezinde kar kalınlığının 22, yüksek kesimlerde ise 35 santimetreye ulaştığını kaydetti.

Kar yağışının önümüzdeki hafta çarşamba gününe kadar devam edeceğinin tahmin edildiğini kaydeden Saraç, gündüz hava sıcaklığının 5 derece ölçüldüğünü belirtti.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bitlis-Tatvan karayolu Rahva mevkisinde trafik kontrollü sağlanıyor.

Trafik polisleri, ulaşımın güvenli sağlanması için sürücüleri kar lastiği ve zincir takmaları konusunda uyardı.

- Muş

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 95 köy yolunun ulaşıma kapandığı söyledi.

Kapanan yolların açılması için ekiplerin çalıştığını anlatan Yentür, "Karla mücadele çalışmalarımızı 39 iş makinesi, 65 personelle eksiksiz sürdüreceğiz.Vatandaşımıza hizmet götürmek ve ulaşımlarını sağlayabilmek için 24 saat esasına dayalı teyakkuzda bekliyoruz." dedi.

Bu arada Muş Belediyesi kar altında kalan çam ağaçlarının temizlenmesi için ekip oluşturdu.

Park ve Bahçeler Müdürü İlhan Çakar, oluşturulan iki ekiple ana caddeler üzerinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptıklarını belirterek, "14 kişilik 2 ekiple vatandaşların kaldırımlarda daha rahat hareket etmeleri ve yürüyebilmeleri için çalışıyoruz. Ekiplerimiz saat 07.00'de mesaiye başlayarak, akşam saatlerine kadar çalışıyor." diye konuştu.

- Hakkari

Hakkari'de de kar yağışı nedeniyle 14 köy ve 36 mezra ile ulaşım sağlanamıyor.

Yüksekova ilçesinde zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle özellikle Yüksekova-Şemdinli yolundaki Haruna Geçidi ile Yüksekova-Esendere yolundaki Dilezi Geçidi'nde sürücüler zor anlar yaşadı.

Yüksekova'daki iş yerinin önünü kürekle temizleyen Alahattin Düzen, bu sene kar yağışının biraz geç başladığını söyledi.

Geçen sene kasım ayında etkili kar yağdığını anlatan Düzen, "Kış geldi artık. Bazen o kadar çok yağıyor ki köylere ulaşım sağlanamıyor. Yüksekova'nın kışı iyi geçmiyor. Büyüklerimiz karın bereket olduğunu söylüyor. Her taraf bembeyaz, kara teslim olmuş. Bundan sonra tedbirli olmamız gerekiyor." dedi.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber