17 °c

Karabük'te Halep protestosu

KARABÜK (AA) - Karabük'te sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ile yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan bir grup, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep'te öldürülenlerden için gıyabi cenaze namazı kıldı, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.100. Yıl Mahallesi Pazar Yeri Camisi'nde toplanan grup, burada Halep'te öldürülenlerin gıyabi cenaze namazını kıldı....

Güncel Haberi
Karabük'te Halep protestosu
Karabük'te Halep protestosu

KARABÜK (AA) - Karabük'te sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ile yerli ve yabancı öğrencilerden oluşan bir grup, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Halep'te öldürülenlerden için gıyabi cenaze namazı kıldı, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

100. Yıl Mahallesi Pazar Yeri Camisi'nde toplanan grup, burada Halep'te öldürülenlerin gıyabi cenaze namazını kıldı. Ellerinde çeşitli dövizler ve bayrak taşıyan grup, daha sonra sloganlar eşliğinde Karabük Üniversitesi Demir ve Çelik Kampüsü önüne kadar yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması okuyan Yusuf Yaser Eryi̇ği̇t, tüm zorluklara, tüm baskılara, yokluklara ve imkansızlıklara rağmen kararlı bir şekilde süren Suriye kıyamının adeta destanlaşan bir direniş olmaya devam ettiğini söyledi.

Esed diktatörünün liderliğindeki Baas rejimine karşı, Suriye’deki halk tarafından Derea’da başlatılan direnişin 6. yılına girdiğini belirten Eryiğit, "Zalimler, katiller, ikiyüzlüler eninde sonunda yenilecektir. Elbette bir gün Esed despotu da tarihin lanetli çöplüğündeki yerini alacaktır. Esed ve avenesi İran, Hizbullah, Rusya ve bilumum yalakaları bugün olmasa bile yarın ukbada mutlaka ama mutlaka ateşi boylayacaktır ve güzel akıbet elbette her koşulda hakkı ve adaleti ayakta tutmaya azmeden anın şehitlerinin, Rabbe, insanlığa ve eşyaya karşı sorumluluk bilincini kuşanan muttakilerin olacaktır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dağılan gruba, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da destek verdi.

Sıradaki Haber