17 °c

Kartal'da hamsi şenliği

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi'nce düzenlenen hamsi şenliğinde vatandaşlara tonlarca hamsi dağıtıldı.Bu yıl 4.sü düzenlenen Kartal Geleneksel Hamsi Şenliği, Kartal Sahili'nde gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz Kültür Derneği ve Kartal Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen şenlikte ızgara ve mısır unu ile tavada pişirilen tonlarca hamsi vatandaşlara ikram edildi....

Güncel Haberi
Kartal'da hamsi şenliği
Kartal'da hamsi şenliği

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi'nce düzenlenen hamsi şenliğinde vatandaşlara tonlarca hamsi dağıtıldı.

Bu yıl 4.sü düzenlenen Kartal Geleneksel Hamsi Şenliği, Kartal Sahili'nde gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz Kültür Derneği ve Kartal Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen şenlikte ızgara ve mısır unu ile tavada pişirilen tonlarca hamsi vatandaşlara ikram edildi. Binlerce Kartallının katıldığı şenlikte, vatandaşlar ekmek arası hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Etkinliğe katılan Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, Kartal'ın üçte bir nüfusunu Karadenizlilerin oluşturduğunu söyleyerek, "Bu şenliği hamsinin Karadeniz'deki varoluşuna, hamsinin tanınmasına aynı zamanda Karadeniz kültürünü Kartal'da tanıtmak için düzenliyoruz." dedi.

Doğu Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Dr. Necmi Kurt, hamsinin Karadeniz kültüründe ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Nenelerimizden, analarımızdan, babalarımızdan biz hamsiyi yemek olarak tanıdık ama, sonradan biz hamsi kültürünün çok değişik boyutları olduğunu, insanları birleştirdiğini gördük. Dolayısıyla hamsiyi sadece bir balık, bir yiyecek olarak görmemek lazım, hamsi küçüktür ancak özellikleri çoktur. Bizim oralarda şöyle bir tabir vardır, 'Ula hamsiyi yedin mi, kılçığını yedin mi? Yediysen korkma' ben gıda uzmanı değilim ama, özellikleri incelendiğinde diğer balıklara göre çok daha fazla özelliği olduğu görülecektir." şeklinde konuştu.

Şenliğe katılan sanatçılar Karadeniz müziklerinden örnekler seslendirirken, şenliğe katılan bazı vatandaşlar folklor gruplarının gösterileri ve kemençe eşliğinde horon tepti.

Sıradaki Haber