17 °c

Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protesto

ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Şehitler için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yumurta atanların Ankara Büyükşehi̇r Beledi̇ye Başkanı Meli̇h Gökçek'in ekibi olduğunu iddia ederek, "Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız, olayın faillerini...

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protesto
Kılıçdaroğlu'na yumurtalı protesto

ANKARA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Şehitler için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yumurta atanların Ankara Büyükşehi̇r Beledi̇ye Başkanı Meli̇h Gökçek'in ekibi olduğunu iddia ederek, "Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız, olayın faillerini bulmazsanız halk bunun hesabını sizden mutlaka soracaktır" dedi.

Keskin, Van ve Mardin'de terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ile Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım için düzenlenen cenaze töreninde bazı vatandaşlarca Kılıçdaroğlu'na yumurta fırlatılmasına ilişkin, partisinin il binasında basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına, dün büyük bir coşkuyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıklarını ancak Türkiye'de bayram kutlamanın istenmeyen bir şey haline geldiğini dile getirerek başlayan Keskin, gelen şehit haberleriyle de büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Bugün Kılıçdaroğlu ile şehit ailelerinin ellerini sıkarak, çocukların yanaklarından öperek şehit cenazesine katıldıklarını anımsatan Keskin, "Maalesef Türkiye'de, ülkemizde, layık olmayan kişiler tarafından yönetilen Ankara'da, Melih Gökçek ve organize etmiş olduğu ekip, sayın genel başkanımıza yumurtayla saldırıda bulunmuştur." i̇fadesi̇ni̇ kullandı.

"Melih Gökçek ve ekibinin, sayın genel başkanımıza yapmış oldukları yumurtalı saldırı inanın bizim zorumuza gitmemiştir." diyen Keskin, "Ancak ve ancak şehit ailelerinin bulunduğu yere, dinimiz tarafından en büyük rütbe olan 'şehitlik mertebesi'ne ulaşmış ailelerin bulunduğu yöne fırlatılan yumurtalar, PKK'nın askerimize ve polisimize sıkmış olduğu kurşunlardan daha acı gelmiştir." diye konuştu.

Keskin, CHP'nin teröre karşı mücadeleye her zaman devam edeceğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu'na yumurta fırlatanların daha önce de CHP üyelerinin elektrik zammını protesto ettikleri sırada Büyükşehir Belediyesinin önünde bulunduklarını savunan Keskin, "Bugün Melih Gökçek'in adamları olarak genel başkanımıza ve şehit ailelerine yumurta fırlattınız. Şehit ailelerinin kanını siyasetinize malzeme ediyorsunuz. O yüreği dağlanmış aileleri daha çok üzüntüye soktunuz." dedi.

Yumurtaların şehit ailesi vatandaşlara ve çocuklara da geldiğini öne süren Keskin, "Ankara Emniyet müdürünü, Ankara Valisi'ni ve İçişleri Bakanını istifaya davet ediyorum. Eğer Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturmayı başlatmazsanız olayın faillerini bulmazsanız halk bunun hesabını sizden mutlaka soracaktır." dedi.


Sıradaki Haber