17 °c

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

ANKARA (AA) - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine CHP'li bazı vekillerin desteğine ilişkin, "Cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır bu. Bugüne kadar bu anlamda yaptıkları tüm eleştirileri ya da tüm doğruları reddeden bir...

Güncel Haberi
Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri
Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri

ANKARA (AA) - TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine CHP'li bazı vekillerin desteğine ilişkin, "Cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır bu. Bugüne kadar bu anlamda yaptıkları tüm eleştirileri ya da tüm doğruları reddeden bir açıklamadır." dedi.

Ayşe Keşir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuşcağız Aile ve Yaşam Merkezinde yapılan komisyon toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinin ve bazı CHP'li milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamalarının hatırlatılması üzerine Keşir, dün CHP Genel Merkezinin önünde konuya ilişkin açıklama yaptıklarını anımsattı.

Keşir, "Cinsiyetçi ve ayrımcı bir yaklaşımdır bu. Bugüne kadar bu anlamda yaptıkları tüm eleştirileri ya da tüm doğruları reddeden bir açıklamadır. Bugüne kadar bu alanda ne söyledilerse cinsiyetçilik, ayrımcılık, kadına karşı ayrımcılık konusunda her ne söyledilerse CHP onların hepsini tevil eden ve reddeden bir açıklama olmuştur, kendilerini yalanlamışlardır." diye konuştu.

- "Herkes bıraksa peşini ben bırakmam"

Gökçek de bir kadına yapılabilecek en büyük hakaretin yapıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"İşin enteresan tarafı hep birlikte bazı bayan milletvekilleri olmak üzere bu ifadeye sahip çıktılar. Şunu sormak isterim, bu ifadeye sahip çıkan CHP'li bayan milletvekillerine, aynı ifadeyi ben kendileri için kullanacak olsam beni linç ederler mi etmezler mi? Sabahtan akşama kadar sokaklara dökülürler mi dökülmezler mi? Belediyenin önüne gelip beni protesto ederler mi etmezler mi? Bu tam bir ayrımcılık. Kadına karşı olan en büyük saygısızlık. Böyle bir ifadenin arkasına sığınmaya gerek yok. Tenkitin bir milyon türlü yolu var böyle bir ifadenin arkasına sığınmaya gerek yok."

Kılıçdaroğlu'nun büyük bir gaf yaptığını belirten Gökçek, "Gafın arkasında durması da bu işi suç haline getirmiştir. Kendisini kınıyoruz. Sadece bayanlar adına değil, Türkiye'deki erkekler adına da kınıyoruz. Kadına duyduğumuz saygıdan dolayı kınıyoruz. Tek kelime ile ifade edilmek istenirse yaptığı rezilliktir." dedi.

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun sözünü unutturmayacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Herkes bıraksa peşini ben bırakmam. Twitter ne için var, bunun için var. AK Partililer de bırakmayacak. Seçim boyunca kadınlara saygısızlığını tekrar edeceğiz. Bakalım işin altında nasıl kalkacak."

Sıradaki Haber