17 °c

Kırgızistan'da anayasa referandumuna doğru

BİŞKEK (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 11 Aralık Pazar Günü yapılacak anayasa referandumu ve yerel seçimleri izlemek için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi. YSK Başkanı Sadi Güven, Bişkek’teki çalışma ziyareti kapsamında Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Nurjan Şaildabekova ile görüştü. Güven, Kırgız meslektaşı ile görüşmesinde...

Güncel Haberi
Kırgızistan'da anayasa referandumuna doğru
Kırgızistan'da anayasa referandumuna doğru

BİŞKEK (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 11 Aralık Pazar Günü yapılacak anayasa referandumu ve yerel seçimleri izlemek için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

YSK Başkanı Sadi Güven, Bişkek’teki çalışma ziyareti kapsamında Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu (MSK) Başkanı Nurjan Şaildabekova ile görüştü.

Güven, Kırgız meslektaşı ile görüşmesinde, Türkiye'de son yılarda yapılan seçimlerinin olaysız geçtiğini belirterek, iki ülke seçim kurulları arasında iş birliği için yakın temas kurulması gerektiğini söyledi.

Güven, Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu ile iş birliği anlaşma imzalamaya hazır olduklarını da ifade etti.

Şaildabekova da Türkiye Yüksek Seçim Kurulu ile iş birliğine hazır olduklarını kaydederek, Kırgızistan'daki anayasa referandumu ve yerel seçimleri konusunda Türk tarafının dile getireceği görüşlerin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kırgızistan'da halk, pazar günü anayasa değişikliği referandumu ve yerel seçimleri için sandık başına gidecek.

Sıradaki Haber