17 °c

Kırgızistan’da koalisyon hükümeti güvenoyu aldı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan’da Sooronbay Ceenbekov başkanlığında kurulan koalisyon hükümeti meclisten güvenoyu aldı.Ceenbekov başkanlığında kurulan koalisyon hükümeti için 120 sandalyeli mecliste yapılan oylamaya 116 milletvekili katıldı. Koalisyon hükümeti 114 milletvekilinin "evet" oyuyla güven oyunu aldı.Oylamanın ardından kürsüye çıkan Ceenbekov, yaptığı konuşmada, kendisi...

Güncel Haberi
Kırgızistan’da koalisyon hükümeti güvenoyu aldı
Kırgızistan’da koalisyon hükümeti güvenoyu aldı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan’da Sooronbay Ceenbekov başkanlığında kurulan koalisyon hükümeti meclisten güvenoyu aldı.

Ceenbekov başkanlığında kurulan koalisyon hükümeti için 120 sandalyeli mecliste yapılan oylamaya 116 milletvekili katıldı. Koalisyon hükümeti 114 milletvekilinin "evet" oyuyla güven oyunu aldı.

Oylamanın ardından kürsüye çıkan Ceenbekov, yaptığı konuşmada, kendisi ve kabinesine güven oyu veren meclise teşekkür etti.

Sooronbay Ceenbekov, 7 Nisan 2010'daki halk devriminin ardından Oş bölge valiliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. Ceenbekov, dağılan bir önceki koalisyon hükümetinde de başbakanlık yapmıştı.

Atambayev’in kurucusu olduğu Sosyal Demokrat Partisi, koalisyon hükümetini oluşturan İlerleme ve Kalkınma Partisi ve Sosyalist Ata Meken partilerin anayasa referandumuna karşı çıkmasını gerekçe göstererek koalisyondan ayrılmıştı.

Cumhurbaşkanı tarafından yeniden hükümeti kurmakla görevlendirilen Sosyal Demokrat Partisi, meclisteki Kırgızistan ve Bir Bol Partisi ile koalisyon kurmak üzere anlaşmıştı.

Meclisteki Cumhuriyet-Ata Curt Partisi Başkanı Ömürbek Babanov, İlerleme ve Kalkınma Partisi Başkanı Bakıt Torobayev ve Sosyalist Ata Meken Partisi Lideri Ömürbek Tekebayev koalisyonda yer almayacaklarını açıklamıştı.



Sıradaki Haber