17 °c

Kırklareli'de kar etkisini yitirdi

KIRKLARELİ (AA) - Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına giren Kırklareli'de, dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, yerini ayaza bıraktı.Kar kalınlığının Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 7, Kofçaz ilçesinde 10, Demirköy ilçesinin bazı kesimlerinde ise 25 santimetreye kadar ulaştığı kentte, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel...

Güncel Haberi
Kırklareli'de kar etkisini yitirdi
Kırklareli'de kar etkisini yitirdi

KIRKLARELİ (AA) - Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına giren Kırklareli'de, dün başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı, yerini ayaza bıraktı.

Kar kalınlığının Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 7, Kofçaz ilçesinde 10, Demirköy ilçesinin bazı kesimlerinde ise 25 santimetreye kadar ulaştığı kentte, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri kar temizleme çalışması yürütüyor.

Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı yolunda oluşan yoğun buzlanma nedeniyle bazı sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm köy yollarının ulaşıma açık olduğunu söyledi.

Ekiplerin dün ve bugün yoğun bir çaba içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Eser, kar kalınlığının bazı bölgelerde 25 santimetreye kadar çıktığını aktardı.

Eser, zaman zaman çıkan fırtına nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını bildirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 1 derece olduğu kentte kar yağışı beklenmiyor.

Sıradaki Haber