17 °c

"Koçum Babam" projesi

YALOVA (AA) - Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, "Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var." dedi.Arslanhan, federasyon tarafından Yalova'daki Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen "Koçum...

Güncel Haberi
Koçum Babam projesi
"Koçum Babam" projesi

YALOVA (AA) - Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, "Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var." dedi.

Arslanhan, federasyon tarafından Yalova'daki Şaban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen "Koçum Babam" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, engelli çocuğu olan babaların eğitiminin önemine işaret etti.

Projeyle bu babaların engelli çocuklarıyla daha çok vakit geçirmelerini hedeflediklerini vurgulayan Arslanhan, şöyle konuştu:

"Projenin tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Engelli çocuğu olan babaların çocukları için bir 'yaşam koçu' olmasını bekliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesinden bu proje için destek alacağız. Babalık misyonu bizde çok farklıdır. Babalar çocukların gözünde bir kahramandır. Onların güvendiği bir dağdır. Ne hikmetse toplumda artık baba ve aile ilişkisi yıpranmaya başladı. İlişkiler kopmaya başladı. Bu başlı başına incelenecek bir konu ama bizim projemizde engelli ve ailesi var. Bugüne kadar hep muhatabımız anne oldu. Annelerle konsere gittik, annelerle piknik yaptık. Hep yanımızda anneler vardı. Babalara 'Engelli çocuk babası olmak ve bunun zorlukları nelerdir?' diye soracağız."

- "Babalara misyon yükleyeceğiz"

Arslanhan, babalara yaşam koçluğunu anlatacaklarını dile getirerek, "Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var. Eğitimleri uzman psikiyatristler verecek. Eğitimle ilgili istihdamla ilgili toplantılarda da hep babaları çağıracağız. Engelli çocuğu olan babaların bir kat daha efor sarf etmesi gerekiyor. Onlarla ilgilenmesi gerekiyor." diye konuştu.

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları da projeyle ilgili bilgi verdi.

Engelli çocuğu olan babaların da annelerin yaşadığı zorlukları görmelerini istediklerini vurgulayan Dondurmacıoğulları, "Babalar da artık elini taşın altına koyacak. Bu sadece para kazanmak için değil çocuğuyla para kazanmak için olmalı. Bu projemize herkesin desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arif Laçin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.


Sıradaki Haber