17 °c

Kültür gezisi anketinden "umre" çıktı

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından "2017'de nereyi görmek istersiniz?" sorusu yöneltilerek düzenlenen ankete katılan vatandaşlar, belirtilen seçeneklerin dışında belediyenin kendilerini umreye götürmesini istedi.Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında 2011 yılında başlatılan kültür gezileri ile bugüne kadar 20 bin 319 kişiyi ücretsiz olarak Çanakkale'ye götüren...

Güncel Haberi
Kültür gezisi anketinden umre çıktı
Kültür gezisi anketinden "umre" çıktı

ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi tarafından "2017'de nereyi görmek istersiniz?" sorusu yöneltilerek düzenlenen ankete katılan vatandaşlar, belirtilen seçeneklerin dışında belediyenin kendilerini umreye götürmesini istedi.

Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında 2011 yılında başlatılan kültür gezileri ile bugüne kadar 20 bin 319 kişiyi ücretsiz olarak Çanakkale'ye götüren Çorum Belediyesi, gelecek yıl da sürdürülecek gezilerin düzenleneceği kenti vatandaşlara sordu.

Gazi Caddesi'ne kurulan standın yanı sıra belediyenin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında "2017'de nereyi görmek istersiniz?" sorusu sorulan ankete katılan vatandaşlardan, Çanakkale, Bursa, Şanlıurfa, Nevşehir ve Konya'nın yanı sıra istedikleri başka bir kenti seçmeleri istendi.

Yaklaşık bir hafta önce başlatılan ankete katılan binlerce vatandaş, verilen seçeneklerin dışında 2017 yılında en çok Mekke ve Medine'ye giderek umre yapmak istediğini, ayrıca Rize, İstanbul ve Kıbrıs'ı görmek istediğini belirtti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri anketlerden çıkan sonuçlara göre çalışmalarını şekillendirdiklerini söyledi.

Gelecek yıl yapılacak kültür gezileriyle ilgili de Çorum halkının görüşlerini almaya başladıklarını dile getiren Külcü, "Çalışmalarımızı insan odaklı olarak sürdürüyoruz. En küçük çalışmamızdan en büyük projemize kadar yapılan çalışmalar konusunda Çorum halkının memnuniyeti bizim için çok önemli. Anket sonucuna göre 2017 yılında yapacağımız kültür gezilerimizi şekillendireceğiz." dedi.

Amaçlarının Türkiye'nin tarihi, milli ve manevi mekanlarını Çorum halkına göstermek olduğuna dikkati çeken Külcü, 2011'den bu yana "Çorum ecdadın izinde Çanakkale yolunda" sloganıyla hemşehrilerini tarihin akışının değiştiği topraklara götürdüklerini anımsattı.

Gelecek yıl için de manevi açıdan çok önemli kentlere gezi düzenlemeyi planladıklarını bildiren Külcü, "Çanakkale, Bursa, Şanlıurfa, Nevşehir ve Konya seçeneklerinin bulunduğu ankette vatandaşlarımızın en çok gitmek istedikleri yeri de yazmalarını istedik. Ankete katılan vatandaşlarımız en çok umre yapmak için Mekke ve Medine'ye gitmek istediklerini belirtti. Anket çalışmamızı tamamladıktan sonra talepleri değerlendireceğiz." diye konuştu.

Sıradaki Haber